Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krediti
  • 04.02.2021. 12:00

Vojvodina subvencioniše kamate kredita za sistem za navodnjavanje

Kako je pokrajinski sekretar rekao subvencionisaće se kamate korisnika kredita Razvojnog fonda Vojvodine koji su odobreni za postavljanje sistema za navodnjavanje uz kanalske mreže.

Foto: Bigstock/ChiccoDodiFC
  • 96
  • 24
  • 0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić i direktor Razvojnog fonda APV, Goran Savić potpisali su međusobni sporazum o utvrđivanju međusobnih prava i obaveza radi subvencionisanja naknade kamate po konkursu za dugoročne kredite za nabavku nove opreme i sistema za navodnjavanje iz kanalske mreže subvencionisane od strane Pokrajinskog sekretarijata koje je raspisao Razvojni fond APV.

Kako je pokrajinski sekretar rekao subvencionisaće se kamate korisnika kredita Razvojnog fonda Vojvodine koji su odobreni za postavljanje sistema za navodnjavanje uz kanalske mreže. Cilj ove mere je povećanje proizvodnje, poboljšanje produktivnosti i kvaliteta proizvoda, smanjenje troškova proizvodnje, kao i održivo upravljanja resursima i zaštita životne sredine. Pokrajinski sekretarijat je za ovu meru opredelio 2.000.000.

Cilj povećanje površina sa sistemom za navodnjavanje

Potpisnici Sporazuma su ovim dokumentom omogućili beskamatno kreditiranje svim korisnicima pomenutog konkursa, a sve u cilju povećanja obradivih površina pod opremom i sistemima za navodnjavanje iz kanalske mreže u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, navodi se na sajtu Razvojnog fonda Vojvodine.

Predstavljeno trinaest kredita Razvojnog fonda Vojvodine

Ovu opciju Razvojni fond je nudio i prošle godine, kada su oni koji želeli da ulažu u turizam i poljoprivrednici kojima je bila potrebna kreditna podrška za kupovinu opreme za navodnjavanje iz kanalske mreže imali mogućnost da apliciraju za kredite Fonda namenjene za tu svrhu. Prednost tih kredita je što kamatu neće vraćati korisnici kredita već će je refundirati pokrajinski sekretarijati.


Tagovi

Krediti Kamata Navodnjavanje Konkurs Subvencionisanje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Razvojni fond Vojvodine


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.