Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 31.03.2021. 16:00

Vojvodina: Konkurs za poboljšanje stočarske proizvodnje kroz preradu mleka i mesa

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom Konkursu utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od ukupne vrednosti investicije.

Foto: Bigstock/Kalinovskiy
  • 212
  • 46
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu mleka i mesa na gazdinstvima u AP Vojvodini 2021. godine.

Cilj ovog konkursa za koji je opredeljno 15 miliona dinara je poboljšanje kvaliteta mleka i mesa, povećanje stočnog fonda, uposlenost članova domaćinstava koja se bave stočarskom proizvodnjom, proširenje asortimana novim proizvodima, brendiranje proizvoda i povećanje životnog standarda na selu.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom Konkursu utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od ukupne vrednosti investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV). Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći dva miliona dinara, a minimalan iznosi 200.000, odnosno u razmatranje će biti uzete prijave čija je vrednost investicije jednaka ili veća od 400.000 dinara.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se samo investicije realizovane nakon 01.01.2021. godine.

Šta se sufinansira?

Sufinansiraće se sledeće investicije:

Sektor Mleko:

• Nabavka opreme za uzorkovanje, prijem, preradu, punjenje i pakovanje mleka i proizvoda od mleka;
• Nabavka opreme za čišćenje, pranje, dezinfekciju (sterilizaciju) objekta, opreme, alata,uređaja i mašina, uključujući i opremu za garderobe i sanitarne prostorije;
• Nabavka laboratorijske opreme(bez staklenog pribora) za internu upotrebu kao deo prerađivačkog pogona.

Sektor Meso:

• Nabavka opreme za omamljivanje, klanje i obradu trupova;
• Nabavka opreme za sakupljanje, prijem, čuvanje/skladištenje (hlađenje), uklanjanje i preradu sporednih proizvoda životinjskog porekla koji nisu za ishranu ljudi;
• Nabavka opreme i uređaja za rasecanje, obradu, preradu, pakovanje i označavanje mesa i usitnjenog mesa, poluproizvoda od mesa, mašinski separisanog mesa i proizvoda od mesa;
• Nabavka opreme i uređaji za hlađenje, pasterizaciju i sterilizaciju mesa i proizvoda od mesa;
• Nabavka laboratorijske opreme(bez staklenog pribora) za internu upotrebu kao deo prerađivačkog pogona;
• Nabavka opreme za čišćenje, pranje, dezinfekciju (sterilizaciju) objekta, opreme, alata,uređaja i mašina, uključujući i opremu za garderobe i sanitarne prostorije.

Detalje u vezi sa uslovima konkurisanja i specifičnim uslovima možete pročitati u prilozima ispod teksta

Konkurs je otvoren do 23. aprila 2021. godine

Prijavu na Konkurs s traženom dokumentacijom dostavljati POŠTOM NA ADRESU: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo 21000 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16 s naznakom: "KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA PRERADU MLEKA I MESA U 2021.GODINI" ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade AP Vojvodine, svakog radnog dana od 09.00 do 14.00 časova.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 021/4881-852 od 10-12 časova.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Prerada mesa i mleka Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Povraćaj


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃