Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dodela sredstava
  • 07.05.2023. 16:30

Vojvodina: Dodeljuju se sredstva za nabavku opreme za proizvodnju piva

Za realizaciju Konkursa izdvojeno je šest miliona dinara, a sredstva za podršku investicija, prema Pravilniku i po Konkursu, dodeljuju se bespovratno.

Foto: Depositphoto/Dangubic
  • 139
  • 23
  • 0

Cilj Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju piva u AP Vojvodini u 2023. godini, kojeg je raspisao Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, jeste ulaganje u novu opremu, radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i dodatnog zapošljavanja stanovništva. Predmet Konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava u novu opremu za proizvodnju piva. 

Visina i način dodele sredstava

Za realizaciju Konkursa izdvojeno je šest miliona dinara, a sredstva za podršku investicija, prema Pravilniku i po Konkursu, dodeljuju se bespovratno. Bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova.

Za podnosioce prijava, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i osnivač pravnog lica mlađe od 40 godina, bespovratna sredstva za podršku investicija utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova ivesticije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost prihvatljivih troškova investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalan iznos sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od dva miliona dinara, odnosno 2,2 miliona za podnosioce prijava: preduzetnike i pravna lica, čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, fizička lica i ovlašćena lica u pravnom licu mlađa od 40 godina i žene, dok je minimalan iznos bespovratnih sredstava 100.000 dinara po prijavi, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost investicije 200.000 dinara ili veća od tog iznosa.

Ko ima pravo učešća na konkursu?

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu, i to:

  1. Preduzetnik - nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva;
  2. pravno lice - nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva.

Konkurs je otvoren do 26. maja ove godine, a dodatne informacije možete dobiti putem broja telefona 021/456-267, od 10 do 12 časova.

Više o tome možete da vidite i u prilozima ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Oprema za proizvodnju piva Konkurs Bespovratna sredstva Učešće na konkursu


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva