Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 22.10.2020. 10:00
  • Pčinjski okrug, Trgovište

Sredstva poljoprivrednicima Trgovišta - najviše uloženo u reproduktivni materijal

Ukupna sredstva predviđena za realizaciju Programa iz budžeta jedinice lokalne samouprave su 8.000.000 dinara. Mera koja je finansirana sa 100 odsto od vrednosti investicije su regres za reproduktivni materijal, odnosno veštačko osemenjavanje i uspostavljanje i jačanje udruženja koja deluju u oblasti poljoprivrede.

Foto: Opština Trgovište
  • 93
  • 4
  • 0

Opština Trgovište na osnovu raspisanog konkursa, prema programu podrške za sporovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2020. godinu, na koji je data saglasnost od strane Ministarstva poljoprivrede, podelila je zvanično sredstva 71 registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu, a ista su dobila i dva udruženja.

Ukupna sredstva predviđena za realizaciju Programa iz budžeta jedinice lokalne samouprave su 8.000.000 dinara, raspoređenih po merama.

Šta se finansiralo?

Mere koje se finansiraju sa 100 odsto od vrednosti investicije su regres za reproduktivni materijal, odnosno veštačko osemenjavanje i uspostavljanje i jačanje udruženja koja deluju u oblasti poljoprivrede.

Uzgajivačima tovne junadi 20.000 dinara subvencije za prodato grlo do 30. oktobra

Mera koja se finasira do 60 odsto od vrednosti investicije je ona u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstva u sektorima mleko i to kroz nabavku kvalitetnih priplodnih mlečnih rasa goveda, ovaca i koza i opreme potrebne za mužu i obradu zemljišta, zatim u sektoru mesa, kroz nabavku grla za proizvodnju mesa i opreme, sektor voće, grožđe, povrće i cveće za podizanje zasada i plastenika i potrebne opreme. Takođe, investicije se odnose i na sektor pčelarstvo u nabavci pčelinjih društava, opreme i vozila i sektor akvakultura za nabavku riblje mlađi i drugo, navodi se u Javnom pozivu.

Podnosioci prijave bila su registrovana poljoprivredna gazdinstva, zemljoradničke i poljoprivredne zadruge kao i udruženja koja deluju u oblasti poljoprivrede.


Tagovi

Trgovište Subvencije Konkurs Poljoprivrednici Udruženja Reproduktivni materijal Veštačko osemenjavanje Regres Poljoprivredna proizvodnja


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.