Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 04.11.2020. 14:00

Sledeće nedelje - rang lista konkursa za mlade poljoprivrednike

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da očekuje da će sledeće nedelje objaviti rang listu i da će bar dva puta biti veći broj mladih, od 2.300 do 2.500, koji će prvi put ući u poljoprivredu.

Foto: Bigstock/budabar
  • 6.771
  • 336
  • 0

Država je pripremila novi paket pomoći za mlade poljoprivrednike. Posebno se insistira na stočarstvu, povrtarstvu i voćarstvu.  

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović za RTS najavio je da očekuje da će sledeće nedelje objaviti rang listu i da će bar dva puta biti veći broj mladih, od 2.300 do 2.500, koji će prvi put ući u poljoprivredu. Maksimalni iznosi bespovratnih sredstava su 1.500.000 dinara, koji u daljem periodu moraju da sa opravdaju.

Isplata subvencija za mlade poljoprivrednike i dalje na čekanju

Podsetimo, krajem maja ministar je najavio da će isplate subvencija konkursa koji je završen krajem decembra prošle godine, biti obavljenja tokom septembra meseca, da bi u tom mesecu od resornog ministarstva dobili odgovor da je na republičkom nivou u toku administrativna obrada zahteva, a da se nakon izdavanja prvih rešenja očekuje isplata sredstava, i da budžet za ovu namenu nije promenjen.

Glasajte u anketi "Šta biste pitali ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića?" ovde

Na konkurs za mlade poljoprivrednike po poslednjem konkursu, trećem po redu, prijavilo se 5.591 poljoprivrednik.

Pokrajinski mladi poljoprivrednici ove godine bez novca

U AP Vojvodini se i dalje nisu stekli finansijski uslovi za isplatu, a nedavno je i zvanično objavljena Odluka o obaveštavanju podnosioca prijava o nepristupanju razmatranja prijava i donošenja odluke po konkursima, usled nedostatka finansijskih sredstava.

Vojvođani ostali bez sredstava za pet konkursa?

Među njima je i konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini.

Kupovina zemlje ili stada ovaca?

Nedimović je dalje najavio i da će ministarstvo tražiti i pomoć od američke razvojne agencije DFC. Objasnio je i da mladi s dobijenim novcem mogu, ako nemaju svoju, i da kupe zemlju.

"S 15.000 evra može da se podigne dva hektara oblačinske višnje s kompletnim sistemom za navodnjavanje. Ako želite brži profit možete da kupite 30-40 ovaca ili tovljenike koji imaju dobru cenu na tržištu", savetovao je ministar tokom gostovanja na Javnom servisu.


Tagovi

Mladi poljoprivrednici Konkurs Isplata sredstava Rang lista Branislav Nedimović DFC


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u