Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 04.05.2020. 09:00

Produžen rok konkursa za nabavku novog traktora

Zahtev na konkurs zainteresovani poljoprivrednici mogli su da podnesu do 29. maja. Međutim, kako su proteklih mesec dana bili otežani uslovi za kompletiranje dokumentacije, odlučilo se na produžetak roka.

Foto: Aleksandra Kekić
  • 2.324
  • 113
  • 0

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora je u toku, a u Upravi za agrarna plaćanja navode da je u planu produžetak roka, kako bi poljoprivrednici mogli da realizuju investiciju i podnesu zahtev, piše Tanjug, a prenosi dnevni list Dnevnik.

Zahtev na konkurs zainteresovani poljoprivrednici mogli su da podnesu do 29. maja. Međutim, kako su proteklih mesec dana bili otežani uslovi za kompletiranje dokumentacije, odlučilo se na produžetak roka.

Prema navodima ovog medija, do sada je od 401 pristiglog zahteva odobren podsticaj za 165 poljoprivrednih proizvođača, a dalja dinamika obrade zavisiće od samih zahteva.

"Zahtevi pristižu i u vreme vanredne situacije proglašene i obrađuju se po vremenu pristizanja. Potpuni zahtevi se odobravaju i isplaćuju, dok se se nepotpuni zahtevi administrativno uređuju dopunom podneska koju Uprava za agrarna plaćanja u ovom momentu obavlja službenim putem", navode u Upravi za agrarna plaćanja.

Povraćaj 50 odsto, a za lica u područuju otežanih uslova rada 65 odsto

Podsetimo, podsticaj se ostvaruje na osnovu prihvatljivih investicija za nabavku novog traktora snage motora do 60kW (80, 46 KS), sa standardnim delovima, uređajima i opremom uključujući i pripadajuću traktorsku kabinu, a koji se prvi put koristi za izvođenje poljoprivrednih radova bilo da je reč o biljnoj ili stočarskoj proizvodnji. Toj grupi pripadaju traktori marke IMT, TAFE, Foton, Solis, Belarus, Mahindra iYto.

U 2020. godini s novim traktorom: Poljoprivrednicima i do 800.000 dinara

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 odsto od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjena za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednosti, odnosno povraćaj je 65 odsto za lica koja žive u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Za jednu kalendarsku godinu korisnik može da ostvari ukupan iznos podsticaja u vrednosti od 800.000 dinara.


Tagovi

Nabavka traktora Konkurs Mehanizacija IMT Produžetak konkursa Zahtevi za nabavku traktora


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D