Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krediti za poljoprivrednike
  • 27.01.2020. 10:00
  • Severnobanatski okrug, Vojvodina, Kikinda

Predstavljeno trinaest kredita Razvojnog fonda Vojvodine

Poljoprivrednici će imati mogućnost da konkurišu za trinaest kredita u narednom periodu. Reč je o kreditima Razvojnog fonda Vojvodine (RF APV).

Foto: Depositphotos/danmir12
  • 495
  • 23
  • 0

Za ove kredite mogu da apliciraju pravna lica i preduzetnici i poljoprivrednici koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva. Svi u Kikindi koji žele da konkurišu za pomenute kredite imali su nedavno priliku da se u tom gradu bliže upoznaju sa prednostima, uslovima i benefitima ovih kredita.

Za olakšice u kreditiranju poljoprivrednika 90 miliona dolara

Poljoprivrednici se nadaju boljim, jednostavnijim i olakšanim uslovima

Poljoprivrednici koji su prisustvovali prezentaciji ocenili su da je takav način predstavljanja kredita dobar jer se mogu postaviti pitanja o svim nejasnoćama i može se saznati sve o procesu dobijanja i vraćanja kredita.

Poljoprivrednik iz Kikinde Dragan Kockar se nada da će podnošenje zahteva za ove kredite biti pojednostavljeno, kao i da će biti olakšano vraćanje istih.

"Najveći problem kod kredita je što te kredite treba i vratiti. Niko, naravno, ne daje kredit kao da dobijate bespovratna sredstva. Očekujemo povoljne uslove vraćanja, manje zahteva pri apliciranju za te kredite," navodi Kockar.

Prezentaciji je prisustvovalo i udruženje povrtara "Banatska lenija" iz Kikinde. Jedan od članova tog udruženja Nikola Filipović ocenio je da su uslovi odgovarajući i bolji od onih koje imaju banke za svoje kredite.

"Pored povoljnog kredita koji se obezbeđuje kod nas na lokalu vezano za poljoprivrednike, ovo je u poređenju sa komercijalnim kreditima u bankama izuzetno povoljan uslov da neko dobije novac," smatra Filipović.

Malim proizvođačima potrebno više novca iz Fonda za razvoj

Poljoprivrednici u Kikindi odlučuju se više za dugoročne kredite

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine ponudio je kikindskim poljoprivrednicima mnogo različitih mogućnosti kako bi kreditna podrška mogla da odgovara većini i zadovolji potrebe tih proizvođača. Ovi poljoprivrednici moći će da konkurišu i za kratkoročne i za dugoročne kredite, a proizvođači u ovom kraju pre se odlučuju za ove druge, navode u Razvojnom fondu.

"Za poljoprivrednike su najzanimljiviji dugoročni krediti za kupovionu zemljišta. To je trenutno najzastupljenija kreditna linija, kao i dugoročni investicioni krediti koji obuhvataju kompletno sve što je vezano za poljoprivredu, od nabavke nove ili polovne mehanizacije, do proširenja stočnog fonda," ukazao je Dejan Slavujević iz odseka za marketing RF APV.

Neke od prednosti povoljnih kredita RF APV-a su period vraćanja kredita koji omogućava poljoprivrednicima da ih vrate i u roku od sedam godina, a u Razvojnom fondu naveli su i da se kamata neće menjati te će biti između jedan i tri odsto.

Oni koji žele da ulažu u turizam i poljoprivrednici kojima je potrebna kreditna podrška za kupovinu opreme za navodnjavanje iz kanalske mreže imaju mogućnost da apliciraju za kredite RF APV-a namenjene za tu svrhu. Prednost tih kredita je što kamatu neće vraćati korisnici kredita već će je refundirati pokrajinski sekretarijati, prenosi RTV.

Opštirnije o kreditima Razvojnog fonda možete saznati ovde.


Izvori

RTV


Tagovi

Povoljni krediti za poljoprivrednike Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine Dragan Kockar Nikola Filipović Dejan Slavujević


Autorka

Andrijana Glišić

Više [+]

Strast prema saznavanju odvela ju je u novinarstvo, ljubav prema novim tehnologijama u digitalne medije, a u agrarne nauke ušla je sasvim spontano. Smatra da je poljoprivreda u korenima svakog čoveka na planeti.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D