Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 500 zadruga u 500 sela
  • 24.11.2017. 10:15

Potpisani ugovori sa osam zadrugara

Potpisnici ugovora su zadovoljni dobijenim novcem, za koji veruju da će osnažiti proizvodnju i omogućiti da mladi ostanu na selu.

Foto: Vlada Srbije
  • 1.660
  • 83
  • 0

Osam ugovora potpisano je sa zadrugarima za bespovratna sredstva, koja dodeljuje Vlada Srbije u okviru Programa za podršku "500 zadruga u 500 sela".

Ugovore su potpisale zadruge: "Svrljižanka" iz Svrljiga, "Lužničko pile" iz Babušnice, "Poljanica trend" iz Vranja, "Stara pojata" iz Dimitrovgrada, "Grin milk" iz Vladičinog Hana, "Blačka blace" iz Blaca, "Zelena zvezda" iz Leskovca i "Med i voće" iz Vlasotinca.

Potpisnici ugovora su zadovoljni dobijenim novcem, za koji veruju da će osnažiti proizvodnju i omogućiti da mladi ostanu na selu, stoji na sajtu Vlade.

Ulaganje u postojeće i nove zadruge

"Svrljižanka" postoji četiri godine, a novac će uložiti u postrojenje za toplu preradu voća, destileriju i poljoprivrednu mehanizaciju.

"Zahvalni smo što je prepoznat problem juga. Predstoji nam još mnogo truda i rada, ali ćemo imati proizvod iz svoje sredine, kojim ćemo da se ponosimo i na kojem ćemo moći da zaradimo", rekla je direktorka zadruge Dragica Ristić.

"Lužničko pile" je novoosnovana zadruga, koja će se baviti uzgojem i preradom živinskog mesa, a novac će uložiti u klanicu.

"Ovaj podsticaj će osnažiti male proizvođače u udruživanju i zajedničkom nastupu na tržištu", rekao je direktor zadruge Bratislav Živković.

Probuđen duh zadrugarstva

Komisiju za dodelu činili su najeminentniji stručnjaci, koji su pažljivo birani, a na čelu je bio predsednik Odbora za selo SANU Dragan Škorić, istakao je ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić.

"Važnije od finansijskih podsticaja jeste to što je duh zadrugarstva probuđen. Desilo se ono što je malo ko očekivao, a to je da su u nekoliko proteklih meseci u Srbiji osnovane čak 182 zadruge", rekao je Škorić.

Foto: Vlada Srbije


Izvori

Vlada Republike Srbije


Tagovi

Dragan Škorić Bratislav Živković Dragica Ristić Svrljižanka Lužničko pile Zadruge Ugovori


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta