Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 19.02.2021. 12:00

Poljoprivredna inspekcija: Obustava isplate skoro 400 miliona dinara podsticaja za 2020.

Kako se navodi u izveštaju, na osnovu konstatovanih nepravilnosti kod korisnika podsticajnih sredstava, očekuje se da Uprava za agrarna plaćanja na osnovu zapisnika inspektora obustavi isplatu od tačno 383.534.861 dinara za ovaj period.

Foto: Bigstock/budabar
  • 3.496
  • 236
  • 0

Poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede objavila je nedavno izveštaj o svom radu i pokazateljima delotvornosti insepkcijskog nadzora za 2020. godinu. Tokom prethodne godine Inspekcija je obavila preko 10.600 inspekcijskih kontrola, a između ostalog, stavljeno je preko 33.600 litara alkohola i alkoholnih pića van prometa, kao i preko 430.000 kilograma prehrambenih proizvoda biljnog porekla.

Ono što je najinteresatnije, prema nalazu inspekcije, za iznos od skoro 400 miliona dinara podsticaja korisnici ne ispunjavaju uslove za isplatu.

Kako se navodi u izveštaju, na osnovu konstatovanih nepravilnosti kod korisnika podsticajnih sredstava, očekuje se da Uprava za agrarna plaćanja na osnovu zapisnika inspektora obustavi isplatu od tačno 383.534.861 dinara za ovaj period.

Dok stočari čekaju subvencije da krenu u prolećne radove - predmet je i dalje "u obradi"

Upravi za agrarna plaćanja, odnosno Upravi za trezor, podneto je ukupno 27 inicijativa za stavljanje poljoprivrednih gazdinstava u pasivni status.

Takođe, doneto je ukupno 768 rešenja po zahtevima privrednih subjekata za utvrđivanje ispunjenosti minimalno tehničkih uslova za obavljanje delatnosti; uslova za obavljanje proizvodnje, prometa i javnih skladišta; proizvodnju i promet alkoholnih i bezalkoholnih pića; otklanjanju nedostataka, zabranama i slično.


Tagovi

Poljoprivredna inspekcija Isplata subvencija Uprava za agrarna plaćanja Izveštaj


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u