Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji u poljoprivredi
  • 20.02.2020. 19:00

Podsticaji za poljoprivredu u 2020. iznosiće 87 miliona KM

Ministratsvo poljoprivrede FBiH podržaće poljoprivredu u 2020. godini poticajima u vrijednosti od 87 miliona KM.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 965
  • 153
  • 0

Federalna vlada je usvojila Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima - Poticaj za  poljoprivredu", utvrđenih budžetom FBiH za 2020. godinu, Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 87 miliona KM.

Ovo ministarstvo će Programom podrški raspoređena sredstva doznačiti njihovim korisnicima koji su ih dužni koristiti u skladu sa Zakonom  o izvršavanju budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2020., Zakonom o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Zakonom o poljoprivredi, stoji u saopćenju Vlade FBiH. 

Kontrola  u  fazi proizvodnje  na  terenu potencijalnih  korisnika, kao i u toku prikupljanja i obrade dokumentacije vezano za proizvodnju, a prije dostavljanja zahtjeva  Federalnom ministarstvu, nadležnost je  poljoprivrednih  kantonalnih inspektora, odnosno, ovlaštenih službenika kantonalnih ministarstava u cilju osiguranja namjenskog utroška sredstava.

Dodatna kontrola i nadzor, u fazi proizvodnje na terenu, kao i kontrola  nad realizacijom svih mjera utvrđenih Programom podrški, uključujući i kontrolu izdate dokumentacije koju dostavlja korisnik, nadležnost je Federalnog poljoprivrednog inspektorata i ovlaštenih službenika Federalnog ministarstva.
 


Tagovi

Ministartsvo poljoprivrede Poljoprivredni inspektori Ruralni razvoj Podrška u poljoprivredi Poticaji za poljoprivredu


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.