Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 15.11.2021. 10:00

Objavljena konačna rang lista IPARD podsticaja za investicije u fizičku imovinu

Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća, ostalih useva, grožđa i jaja mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 evra.

Foto: Depositphotos/emjaysmith
  • 676
  • 85
  • 0

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je Konačnu rang listu zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u Šestom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Projekti će biti odobravani u skladu sa Konačnom rang listom i raspoloživim finansijskim sredstvima, nakon administrativne i terenske kontrole ispunjenosti uslova. Po ovom Javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od 6.460.900.000  dinara, a visina podsticaja iznosi od 60 odsto do 70 odsto prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik i da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području.

Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća, ostalih useva, grožđa i jaja mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 evra.

Šesti javni poziv u okviru Mere 1, kojim su obuhvaćene investicije u izgradnju objekata, nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije, uključujući podizanje zasada voća i grožđa, raspisan je 21. juna ove godine.

Konačnu rang listu, možete preuzeti u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

IPARD Investicije u fizičku imovinu Šesti poziv Mera 1 Rang lista


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...