Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Boks palete
  • 15.10.2018. 09:30

Novac za boks palete je obezbjeđen ranije, ali voćari trebaju sami o tome brinuti

Ministarstvo je i ranijih godina finansiralo nabavku boks paleta voćarima, iako se radi o osnovnom sredstvu u voćarstvu, koje svaki voćar sebi treba da nabavi ako se bavi ovim poslom", poručuju u resornom ministarstvu.

  • 233
  • 11
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske poziva pojedine predstavnike poljoprivrednih proizvođača da prestanu sa obmanjivanjem javnosti plasiranjem izjava da je moguće da "od 20 do 30 odsto ovogodišnjeg roda jabuka neće biti obrano zbog nedostatka ambalaže".

Udruženje voćara Republike Srpske obratilo se resornom Ministarstvu koje je na vrijeme, mjesec dana prije početka berbe, obezbijedilo dodatnih 500.000 KM za nabavku dodatnih 10.000 boks paleta za jabuke.

Almir Juzunović: BiH ima dobre agroekološke uslove za proizvodnju voća i dobre perspektive za izvoz

"Umjesto da samo prenese istinu da je na ovaj način Ministarstvo značajno pomoglo voćarima, predsjednik udruženja voćara uporno u svima drugima nalazi krivca osim u svojoj nesposobnosti, jer se osnovno sredstvo za rad ne nabavlja par dana prije početka berbe. Ministarstvo je i ranijih godina finansiralo nabavku boks paleta voćarima, iako se radi o osnovnom sredstvu u voćarstvu, koje svaki voćar sebi treba da nabavi ako se bavi ovim poslom", poručuju u resornom ministarstvu. 
 


Tagovi

Boks palete Berba Ambalaža


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.