Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Centar za socijalni rad Sveti Sava
  • 17.03.2018. 08:30

Niš: Pomoć mladim bračnim parovima

Centar za socijalni rad Sveti Sava iz Niša obezbediće 120.000 dinara u opremi za odabrane parove iz opštinskih sela.

Foto: Bigstock / luckybusiness
  • 330
  • 13
  • 0

Mladi bračni parovi iz niških sela dobiće besprovratnu novčanu pomoć zahvaljujući Centru za socijalni rad Sveti Sava.  Direktor Zoran Jović kaže da je planiran grant od 120.000 dinara u opremi, za pet do sedam parova u okviru projekta "Pronatalni razvoj Grada Niša kroz socijalni program osnaživanja porodice".

"Ima sela u kojima žive mladi bračni parovi, koji su u godinama kada se stvara potomstvo, bave se nekom poljoprivrednom proizvodnjom, ali za ekonomsku sigurnost i proširivanje porodice im trebaju dodatna sredstva. Recimo, ako se bave proizvodnjom povrća, možemo da im damo novac za kupovinu plastenika ili ako se bave pčelarstvom može im se pomoći u kupovini neke opreme", objasnio je Jović za Južne vesti.

Cilj je i podsticanje nataliteta

Parovi će biti izabrani iz evidencije Centra o korisnicima materijalnih davanja i onih koji apliciraju za roditeljski dodatak. Zaposleni će obići ova domaćinstva i videti da li imaju kapacitete da se bave nekom proizvodnjom. Potom će se odabrati oni koji će dobiti pomoć. Zainteresovani mogu i sami da se jave. Prema podacima, socijalno ugroženih ima u Lalincu, Međurovu, Matejevcu.

"Radili smo analizu gde ima mladih i ta mesta ćemo i obilaziti. Nećemo ići u selo Manastir, gde ima svega tri staračka domaćinstva. Ovim projektom želimo da podstaknemo natalitet u ruralnim područjima, pošto su nam sela sve praznija", dodao je Zoran Jović.


Izvori

Južne vesti


Tagovi

Niš Centar za ocijalni rad Pomoć Mladi bračni parovi Pronatalni razvoj Grada Niša kroz socijalni program osnaživanja porodice


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.