Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji u poljoprivredi
  • 21.02.2020. 10:30

Mogućnost isplate poticaja iz 2012. godine

Ministarstvo poljoprivrede FBiH trebalo bi da donese riješenje o odobravanju novčanih podrški, za sve osnovane zahtjeve, za 2012. godinu.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 441
  • 48
  • 0

Vlada FBiH usvojila je informaciju o realizaciji njenih zaključka od 06. septembra 2018. godine, te juče zadužila Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da donese rješenja o odobravanju novčanih podrški za sve osnovane zahtjeve, kao i rješenja o odbijanju za neosnovane zahtjeve koji su primljeni po osnovu Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele poticaja za poljoprivredu, utvrđenih Budžetom FBiH za 2012. godinu.  

Programom utroška s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencija privatnim poduzećima i poduzetnicima - Poticaj za poljoprivredu", utvrđenih Budžetom FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, na poziciji Modela ruralnog razvoja, bit će planirana sredstva za isplate osnovanih zahtjeva, stoji u saopćenju Vlade FBiH. 

Ovo ministarstvo će, u saradnji s Federalnom upravom za inspekcijske poslove, izvršiti i dodatne provjere putem nadležnih organa i institucija za sve nerealizirane zahtjeve za koje nisu mogli biti utvrđeni period gradnje i visina uloženih sredstava.

Ministarstvo će, u saradnji sa Federalnom upravom za geodetske i imovinsko - pravne poslove, za 74 nerealizirana zahtjeva za koje je kao dokaz investicije dostavljena procjena vještaka za izgrađene objekte, osigurati orto - foto snimak iz 2008. i 2012. godine, kao i druge raspoložive podatke, radi usporedbe podataka i skica o izgrađenim objektima u tom periodu.

Nakon realizacije ovih aktivnosti, Federalno ministarstvo će informisati Vladu FBiH i predložiti način rješavanja nerealiziranih zahtjeva.
 


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Novčane podrške Poticaji Nerealizirani zahtjevi Izgrađeni objekti Sredstva za isplate


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.