Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 28.02.2023. 14:00

Ministarka najavila isplatu subvencija iz 2022. godine?

To je oko 15 milijardi dinara, od kojih je za direktna plaćanja dug oko šest milijardi dinara, precizirala je Tanaskovićeva i istakla da su sredstva obezbeđena i da će poljoprivrednicima biti isplaćen taj iznos.

Foto: Depositphotos/stevanovicigor
  • 948
  • 97
  • 0

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da će poljoprivrednicima biti isplaćene sve subvencije sprovedene u 2022. godini. Objasnila da ne postoji poljoprivredni proizvođač koji je dobio rešenje za subvencije u prošloj godini, a da nije dobio novac i dodala da postoji 15 odsto zahteva koji nisu isplaćeni i ti proizvođači nisu ni dobili rešenja.

"To je oko 15 milijardi dinara, od kojih je za direktna plaćanja dug oko šest milijardi dinara", precizirala je Tanaskovićeva i istakla da su sredstva obezbeđena i da će poljoprivrednicima biti isplaćen taj iznos.

Isplata proizvođačima suncokreta i mleka

Što se tiče pitanja isplate subvencija, ministarka je pojasnila da pravno-formalno država nema obavezu za 2022. godinu.

"Puno se manipulisalo prethodnih dana da sam ja obećala da će svima biti isplaćeno. Ja sam rekla da će sva sredstva biti potrošena u 2022. godini, 99,84 odsto budžeta je iskorišćeno, odnosno 99,8 odsto je isplaćeno subvencija. To znači da su sve subvencije isplaćene sredstvima koja su bila u 2022. godini", navela je Tanaskovićeva.

Najavila je još da će do kraja sledeće nedelje, odnosno 3. februara biti u potpunosti isplaćen suncokret za koji se zahtevi obrađuju, dok će 6. februara krenuti isplata premije za mleko za četvrti kvartal 2022. godine.

Da li su vama isplaćene subvencije konkursa iz prošle godine, glasajte u našoj anketi ispod teksta.


Tagovi

Isplata subvencija Isplata premije za mleko Isplata pomoći proizvođačima suncokreta Jelena Tanasković


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...