Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs
  • 16.11.2021. 10:00

Konkurs za podsticaje u očuvanju životinjskih genetičkih resursa

Podsticaji obuhvataju podršku programu koji se odnosi na očuvanje i unapređenje životne sredine i prirodnih resursa i to očuvanjem životinjskih genetičkih resursa.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 334
  • 55
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Javni poziva za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za očuvanje životinjskih genetičkih resursa u 2021. godini. Rok za podnošenje zahteva je pune tri nedelje, odnosno do 6. decembra.

Pravo na podsticaje ima fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, pravno lice i preduzetnik.

Podsticaji obuhvataju podršku programu koji se odnosi na očuvanje i unapređenje životne sredine i prirodnih resursa i to očuvanjem životinjskih genetičkih resursa.

Merom su obuhvaćene sledeće vrste i rase, odnosno sojevi: podolsko goveče, buša, domaći bivo, domaći - brdski konj, nonius, balkanski magarac, mangulica (crni, beli i crveni soj), moravka, resavka, pramenka (pirotska, krivovirska, bardoka, lipska, šarplaninska, vlaško vitoroga i karakačanska), čokanska cigaja, balkanska koza, domaća bela koza, živina - somborska kaporka, banatski gološijan, kosovski pevač i svrljiška kokoš.

Vodeni bivoli - daju kvalitetno mleko, čuvaju životnu sredinu, laki za uzgoj

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.


Povezana stočna vrsta

Ovčarstvo

Ovčarstvo

Ovčarstvo je grana stočarstva koja je izrazito rasprostranjena pa se stoga ovce mogu naći na svim kontinentima osim Antartika. Važnost ovčarstva varira od zemlje do zemlje. Ovce... Više [+]

Svinjarstvo

Svinjarstvo

Svinjarstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdevanje tržišta svinjskim mesom i drugim proizvodima. U današnje vreme posebna se pažnja posvećuje... Više [+]

Tagovi

Konkurs Genetički resursi Podsticaji Buše Vodeni bivoli Cigaja Moravka Mangulica Brdski konj


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...