Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Brašno
  • 21.06.2022. 09:00

Javni poziv za proizvođače brašna: Zahtev za novčanu podršku

Zahtev za odobravanje podrške podnosi se do 24. juna.

Foto: Depositphotos/racorn
  • 127
  • 52
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje podrške proizvođačima brašna u 2022. godini u skladu sa Uredbom o vanrednoj interventnoj meri podrške ovim proizvođačima.

Podnosilac zahteva može podneti samo jedan zahtev za odobravanje podrške po osnovu ovog Javnog poziva.

Pravo na odobravanje podrške ostvaruju proizvođači brašna koji su registrovani za obavljanje delatnosti mlinarstva (naziv delatnosti: proizvodnja mlinskih proizvoda, šifra delatnosti: 10.61) do dana 15. novembra 2021. godine i koji su isporučivali brašno u pakovanjima do pet kilograma (uključujući i pet kilograma) tipa "T-400 glatko" i "T-500" u skladu sa uredbom kojom se uređuje ograničenje visine cena osnovnih životnih namirnica, na teritoriji Republike Srbije.

Iznos podrške utvrđuje se po proporcionalnom sistemu u odnosu na ukupan broj podnosilaca zahteva za odobravanje podrške koji ispunjavaju propisane kriterijume i količine brašna koju su isporučili, do utroška sredstava obezbeđenih za sprovođenje Uredbe i ovog Javnog poziva. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom Javnom pozivu opredeljuju se u iznosu od 160.000.000 dinara.

Zahtev za odobravanje podrške podnosi se do 24. juna 2022. godine,  zaključno, na način propisan u Javnom pozivu.


Tagovi

Podrška Proizvođači brašna Zahtev Mlinari


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...