Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 18.11.2020. 10:00

Isplata sredstava za mlade poljoprivrednike do 19. decembra

Posle objavljivanja liste, teče rok za žalbe, a zatim će uslediti isplata novca mladim poljoprivrednicima koji bi trebalo da dobiju do 19. decembra.

Foto: Bigstock/budabar
  • 1.223
  • 60
  • 0

Dve i po hiljade mladih poljoprivrednika dobiće bespovratnu pomoć države pre kraja decembra. Na konkurs rasprisan pre gotovo godinu dana javilo se njih 5.500, a na rang listu koja je objavljena na sajtu Uprave za agrarna plaćanja uspelo je da uđe njih 2.500, prenosi RTS.

Kako smo nedavno objavili, na sajtu Uprave za agrarna plaćanja objavljena je bodovna lista koja sadrži imena 5.572 ukupno prijavljenih mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica na konkurs, na kojoj je najviše rangirani onaj sa 84 boda od mogućih 100.

Objavljena bodovna lista konkursa za mlade poljoprivrednike

Posle objavljivanja liste, teče rok za žalbe, a zatim će uslediti isplata novca mladim poljoprivrednicima koji bi trebalo da dobiju do 19. decembra. Kako je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović istakao za Ekapiju, a preneo Tanjug, ove godine podrška mladim poljoprivrednicima ukupno je veća nego po konkursima u poslednje tri godine.

Nedimović je najavio i veliki projekat sa Svetskom bankom od marta, koji će biti usmeren na podršku stočarstvu, voćarstvu i povrtarstvu. Taj će projekat, prema rečima ministra podrazumevati da je 50 odsto grant, 40 odsto kredit, a 10 odsto učešće. A, za taj projekat na raspolaganju je 38 miliona dolara.


Tagovi

Mladi poljoprivrednici Branislav Nedimović Rang lista Subvencije Konkurs Isplata subvencija


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao