Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • isplata podsticaja
  • 15.07.2021. 14:45

Isplaćeno oko 3,6 miliona KM za kupovinu novih traktora i druge kapitalne investicije

Ministarstvo poljoprivrede RS danas je isplatilo ukupno 3.616.220 KM za kapitalne investicije u poljoprivredi.

Foto: Renata Prusina
  • 245
  • 171
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS, danas je isplatilo ukupno 3.616.220 KM za kapitalne investicije u poljoprivredi.

Kako saznajemo iz resornog ministarstva, na ovaj način podržana je kupovina 96 traktora i traktorskih priključaka, zatim je za 46 korisnika omogućena kupovina opreme u stočarskoj proizvodnji, te je za devet poljoprivrednih proizvođača obezbjeđena kupovina opreme u svrhu prerade poljoprivrednih proizvoda.

Navedenim sredstvima podržana je i izgradnja 33 plastenika, 54 sistema za navodnjavanje, te izgradnja objekta u stočarskom uzgoju i ribogojilišta, a sufinansirano je i podizanje 12 višegodišnjih zasada, kao i tri protivgradne mreže. Isplatom su obuhvaćeni svi oni farmeri koji su izvršili investicije, a koji su predali zahtjev za isplatu.

O narednoj uplati javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Danas isplaćeno oko 2,6 miliona KM premija za mlijeko

Podsjetimo, na početku mjeseca ministarstvo poljoprivrede RS isplatilo je ukupno 2.601.834 KM na ime premija za mlijeko, za tekuću 2021. godinu a potporna sredstva odnosila su se na april 2021. 


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Kapitalne investicije Kupovina novih traktora Isplata podsticaja Izgradnja plastenika Protivgradne mreže


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.