Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulaganje u poljoprivredu
  • 31.01.2023. 15:30

Dodik najavio dva miliona ulaganja u Semberiju?

Na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima predsjednik RS-a je najavio nova ulaganja i pomoć proizvođačima

Foto: Facebook/SNSD
  • 95
  • 12
  • 0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom današnje posjete Bijeljini najavio je još dva miliona KM ulaganja Vlade Srpske u ruralni razvoj Semberije, prenose Nezavisne novine. Kako bi se obezbijedila domaća proizvodnja hrane, nastaviće se realizacija sistemskih mjera s agrarnim budžetom od 180 miliona KM.

"Obećali smo i ispunili ulaganje tri miliona KM iz Kompenzacionog fonda za projekte ruralnog razvoja u Bijeljini koji su urađeni putem Agrarnog fonda. Dobili smo dosta zahvalnosti zbog toga, a posebno zato što je sve urađeno poslije, a ne prije izbora", rekao je okupljanim novinarima. Prema njegovim riječima, RS ima dovoljnu proizvodnju svih osnovnih životnih namirnica i redovno snabdijevanje tržišta.

Dodik se sastao sa semberskim poljoprivrednicima i rekao da se radi na finalizaciji Pravilnika o raspodjeli podsticaja u poljoprivredi. Izjavio je da hoće da pomognu i podrže agrar. Istakao je da je hrana, uz energiju, osnovno pitanje u budućnosti u svijetu.

Za podsticaje u poljoprivredi 180 miliona KM i niz novosti

Poljoprivrednici su zadovoljni ispunjenim obećanjem i povećanjem agrarnog budžeta, a iznijeli su probleme i prijedloge za njihovo rješavanje. Jedno od pitanja koje ih muči je nastavak izgradnje Drinskog nasipa u Semberiji.


Tagovi

Milorad Dodik Semberija Semberski poljoprivrednici Dva miliona KM Ulaganje u poljoprivredu Agrarni budžet


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.