Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Consipard
  • 25.05.2023. 10:30

Dobio traktor preko IPARD-a, na Poljoprivrednom sajmu "bezecuje" novu mehanizaciju

Agencija Consipard Marku Đurđulovu iz Kikinde izašla je u susret tokom celog puta od konkurisanja do kompletne realizacije nabavke IPARD traktora. On sada, ne želi na tome da se zaustavi, već "bezecuje" novu mehanizaciju.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 12.028
  • 783
  • 0

Kikindski ratar Marko Đurđulov aplicirao je 2018. godine za IPARD podsticaje u okviru drugog Javnog Poziva za nabavku traktora. Iako u početku nije imao vere da će ostvariti svoj san, dobijen traktor i uplaćena sredstva od države su ga demantovala.

"Upravo zbog toga na ovom 90. Poljoprivrednom sajmu posvetio sam se novom odabiru mašina - priključne mehanizacije i pregovorima sa dobavljačima. Ukoliko se u budućem periodu budu stvorili uslovi, rado bih ponovo konkurisao za nabavku traktora putem IPARD sredstava. S obzirom da prolazi pet godina od prve investicije, razmišljam da ponovo obnovim pogonsku mehanizaciju, tako da uvek pratim trendove mašina", kaže entuzijastični Đurđulov koji obrađuje 90 hektara pod ječmom, pšenicom, kukuruzom i suncokretom.

Marko sada pažljivo bira za novi konkurs

Osim traktora za koji je aplicirao kao fizičko lice i dobio oko 5,5 miliona dinara, preko svoje zemljoradničke zadruge čiji je vlasnik "Žitopromet Kikinda", dobio je sredstva, u iznosu od 4,6 miliona dinara za nabavku priključne mehanizacije i to za sejalicu i rasipač mineralnog đubriva, putem 6. Javnog pozivu u okviru Mere 1. 

Nabavka traktora, opremanje objekata i obnovljivi izvori energije

Ipak, u ovoj misiji nije bio sam. Agencija Consipard mu je izašla u susret u pripremi dokumentacije, ali i tokom celog puta od konkurisanja do kompletne realizacije. Kako kažu, neiznenađujuće, najveće interesovanje vlada za investiranje u nabavku nove poljoprivredne mehanizacije.

"Najveće interesovanja do sada bilo je za nabavku traktora i za nabavku priključne i pogonske mehanizacije. Sa druge strane, sve više primećujemo zainteresovanost za izgradnju i opremanja objekata, kao i za investiranje u obnovljive izvore energije", rekao je za Agroklub direktor agencije Miroslav Dejanović koji i ove godine izlažu sa kolegama iz firme Agrocesla.

Veliko interesovanje vlada i za investiranje u opremanje objekata i obnovljive izvore energije, kaže Dejanović

Kako su u komunikaciji ne samo sa zainteresovanim proizvođačima, ali i nadležnima iz resornog ministarstva, kontakt su ostvarili i sa prodavcima poljoprivredne mehanizacije i opreme.

"Kada se poljoprivredni proizvođač odluči da aplicira za IPARD podsticaje - na primer, naša uloga je da iskomuniciramo sa njegovim izabranim dobavljačem i obezbedimo mu svu neophodnu dokumentaciju za podnošenje zahteva za podsticaje."

U svakom momentu u svakoj prilici

Consipard agencija je jedinstvena po tome što obavlja kompletu pripremu projekata za apliciranje, od usklađivanja gazdinstva sa osnovnim uslovima, preko pripreme kompletne projektne dokumentacije do praćenja gazdinstva još pet godina nakon isplate subvencije.

"Kao što i sami znate, poljoprivredni proizvođači niti imaju vremena niti vole da se bave papirologijom, zato im je od velikog značaja da pored sebe imaju nekoga ko će ih tačno i blagovremeno informisati i pružiti svu logističku pomoć kako bi došli do finansijskih sredstava", činjenično ukazuje Dejanović.

Uz pomoć Consipard-a do mehanizacije

Upravo to potvrđuje i Đurđulov. Pomogli su mu na svakoj kontroli gde su uvek bili prisutni i preuzeli inicijativu u svakom kontaktu sa Upravom za agrarna plaćanja.

"Takođe bih naglasio da su u svom radu veoma profesionalni, te bih ih svima preporučio", ističe kikindski ratar dodajući da im je kao mladoj agenciji poklonio poverenje koje su opravdali uspešno realizovanim investicijama, profesionalnošću i zalaganjem.

Evropski fond nudi mogućnost aplikantima da konkurišu za čitav set mašina, dakle, ne samo za jednu, a u narednim mesecima očekuje se početak IPARD III programa.


Foto prilog


Tagovi

Consipard Marko Đurđulov Miroslav Dejanović Nabavka traktora IPARD III Nabavka poljoprivredne mehanizacije Konkurisanje za IPARD


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Consipard

Novosadskog sajma 23, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: 38121420262, e-mail: consipard@gmail.com web: http://consipard.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.