Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • isplata podsticaja
  • 09.04.2021. 14:30

Danas je isplaćeno više od milion KM podsticaja za tov junadi i premije za uljarice

U toku današnjeg dana isplaćeno je više od milion KM podsticaja za tov junadi, kao i premije za suncokret, soju, uljanu repicu i duvan.

Foto: Depositphotos/branex
  • 526
  • 97
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je isplatilo podsticaje za tov junadi, kao i premije za suncokret, soju i uljanu repicu. Pored toga, isplaćene su i potpore za duvan i subvencije za zaštitu zdravlja životinja.

Ukupna suma isplaćenih podsticaja po ovom osnovu iznosi 1.145.268 KM.

Navedena novčana sredstva obezbijeđena su posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS, stoji u saopštenju nadležnog ministarstva. O narednoj uplati javnost će biti blagovremeno obaviještena. 

Danas su isplaćeni podsticaji poljoprivrednicima i urađen je drugi obračun za regresirani dizel

Prije par dana ova institucija izvršila je i drugi obračun korisnika regresiranog dizela za 2021. godinu, a na spisku su se našla dodatna 1.424 poljoprivrednika. Uz ranijih 7.467 proizvođača, koji su obuhvaćeni prvim obračunom, ukupno je u sistemu Agencije za tekuću sezonu evidentirano 8.891 farmera koji imaju pravo na regresirani dizel.

Rok za ažuriranje podataka do 15. maja 2021.

Prema aktuelnim trendovima, za subvencionisano gorivo ove godine biće isplaćeno 4.277.124 KM, odnosno odobriće se 8.554.248 litara dizela za proljetne i jesenje sjetvene radove.

Rok za ažuriranje podataka u APIF-u, na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači stiču pravo na navedenu mjeru je do 15. maja 2021., a Agencija će u skladu sa tim vršiti dodatne dopune spiskova proizvođača.

Poljoprivrednici regresirani dizel po cijeni nižoj za 0,50 KM od one u maloprodaji, mogu preuzeti od 31. marta pa sve do kraja oktobra tekuće godine, kod ovlaštenih distributera koji imaju sklopljen dogovor sa ministarstvom poljoprivrede, a dozvoljeno je 100 litara po hektaru obradivog tla.

Podsjetimo, za prvi obračun odobreno je konkretno 6.710.698 litara za sve one koji su ispunili neophodne uslove. Spiskovi korisnika koji su obuhvaćeni u prvom krugu poslati su svim jedinicama lokalnih samouprava u RS, a takođe su dostupni i na zvaničnoj stranici Agencije za agrarna plaćanja RS.


Tagovi

Isplata podsticaja Tov junadi Premije za suncokret Potpore za duvan Zaštita zdravlja životinja Ministartsvo poljoprivrede Drugi obračun Regresirani dizel


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]