Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs
  • 12.12.2021. 10:00

Blace: Otvoren konkurs za poljoprivrednike - najviše novca za osiguranje

Za meru Upravljanje rizicima predviđeno je 1.100.000, koja se odnosi na osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja. Visina podsticaja po ovoj investiciji 10 odsto bez PDV-a ili maksimalni iznos 20.000 dinara po zahtevu u okviru ove investicije.

Foto: Depositphotos/olechowski
  • 178
  • 13
  • 0

Opština Blace na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2021. godinu raspisala je Konkurs za raspodelu sredstava iz budžeta namenjenih za finansiranje razvoja unapređenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Planirani budžet za meru sufinansiranje kamate za poljoprivredne kredite je 900.000 dinara, sa maksimalnim iznosom podrške po korisniku mere od 20.000 dinara. Za meru Upravljanje rizicima predviđeno je 1.100.000, koja se odnosi na osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja. Visina podsticaja po ovoj investiciji 10 odsto bez PDV-a ili maksimalni iznos 20.000 dinara po zahtevu u okviru ove investicije.

Kako se navodi u zvaničnom konkursu, sve investicije izvršene od 01.01.2021. godine u skladu sa Zakonom o podsticaju poljoprivredi i ruralnom razvoju član 13. i Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Opštine Blace za 2021. godinu, mogu biti predmet podsticaja, odnosno sve kamate plaćene u 2021 godini u skladu sa Programom i konkursom, kao i sve osigurane površine kao i životinje u 2021 godini, a u skladu sa uslovima Programa i konkursa biće subvencionisani po redosledu prijema kompletnih, potpunih i ispravnih zahteva u skladu sa Konkursom do utroška sredstava po merama i investicijama u okviru mera.

Jedno gazdinstvo može ostvariti podsticaj najviše za jednu meru kreditne podrške i to maksimalno 20.000 dinara. U okviru mere upravljanja rizicima maksimalno 20.000 dinara, odnosno maksimalno ukupno 40.000 RSD po gazdinstvu.

Pravo na podršku imaju sva registrovana porodična poljoprivredna gazdinstva, čija se proizvodnja nalazi, kao i registar gazdinstava na teritoriji opštine Blace. Rok za podnošenje prijava je od dana objavljivanja do 15. decembra, odnosno do utroška sredstava po merama i investicijama u skladu sa Programom.

Detaljnije u vezi sa potrebnom dokumentacijom u uslovima, možete pročitati u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Opština Blace Konkurs za poljoprivredne subvencije Gazdinstva Osiguranje Poljoprivredni krediti


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃