Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 03.02.2021. 10:00

Bespovratna sredstava za opremanje stočarskih farmi u AP Vojvodini

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći dva miliona, a minimalan iznos može biti 60.000 dinara.

Foto: Bigstock/RGtimeline
  • 1.710
  • 338
  • 0

Pokrajinski sekretarijat raspisao je konkurs za opremanje stočarskih farmi na teritoriji Vojvodine, a predmet konkursa je sufinansiranje opremanja govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih, živinarskih farmi, kao i nabavke opreme za mužu, nabavke opreme za hlađenje i skladištenje mleka, nabavke opreme za izđubravanje, za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvu.

Za realizaciju konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi u AP Vojvodini u 2021. godini predviđen je ukupan iznos do 90 miliona dinara.

Povraćaj od 70 odsto

Za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica bespovratna sredstva za opremanje stočarskih farmi po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od prihvatljivih troškova investicije. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći dva miliona, a minimalan iznos može biti 60.000 dinara, odnosno u razmatranje će biti uzete prijave čija je vrednost investicije jednaka ili veća od 100.000 dinara bez PDV-a.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se samo investicije realizovane nakon 01. 01. 2021. godine. 

Za ovaj konkurs može konkurisati fizičko lice - nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstava ili preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstava. Zatim, pravno lice - privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva, zemljoradnička zadruga ili složena zadruga.

Sprečifični uslovi učešća na konkursu

Na Konkursu mogu da učestvuju RPG koja u svom vlasništvu poseduju - 19 mlečnih krava. Poljoprivredno gazdinstvo mora imati potvrdu za mlečne krave izdatu od nadležne veterinarske službe. Za investicije u sektoru proizvodnje ovčjeg, odnosno kozijeg mleka, nema specifičnih kriterijuma prihvatljivosti.

Ceo tekst konkursa, pravilnik i obrazac prijave možete preuzeti u dokumentima ispod teksta

Poljoprivredna gazdinstva sa manje od 20 grla kvalitetnih priplodnih goveda tovnih rasa 

  • ili manje od 150 grla priplodnih ovaca ili koza;
  • ili manje od 30  priplodnih krmača;
  • ili manje od 100 tovnih svinja;
  • ili od 1.000 -  3.999  brojlera. 

Sektor proizvodnje komzumnih jaja nema specifičnih kriterijuma prihvatljivosti. Poljoprivredno gazdinstvo mora imati potvrdu za odgovarajuću kategoriju životinja izdatu od nadležne veterinarske službe.

Konkurs otvoren do marta

Prijavu na Konkurs sa traženom dokumentacijom dostavljati poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo 21000 Novi Sad Bulevar Mihajla Pupina broj 16 s naznakom: "KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA OPREMANjE FARMI U 2021. GODINI" ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade AP Vojvodine, svakog radnog dana od 9.00 do 14.00 časova. 

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 021/4881-852 od 10-12 časova

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 05.03.2021. godine. 


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Pokrajinski sekretarijat Bespovratna sredstva Opremanje stočarskih farmi


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...