Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 21.08.2015. 10:30

Abu Dabi finansira navodnjavanje u Srbiji

Predsednik Vlade ide u Abu Dabi kako bi se utvrdila dinamika povlačenja sredstava i praktičnih radova na terenu u smislu izgradnje velikih sistema za navodnjavanje.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 140
  • 4
  • 0

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da će krajem avgusta predsednik vlade, Aleksandar Vučić biti u Abu Dabiju (UAE) i da veruje da će tom prilikom biti utvrđena dinamika povlačenja sredstava i praktičnih radova na terenu u smislu izgradnje velikih sistema za navodnjavanje.

Značajna sredstva za navodnjavanje

Bogosavljević Bošković je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekla da država odvaja značajna sredstva za navodnjavanje i da je ove godine Ministarstvo poljoprivrede odvojilo oko 430 miliona dinara za programe navodnjavanja. Prema njenim rečima, 120 miliona dinara izdvojeno je za nabavku opreme za navodnjavanje, 160 miliona za pripremu projekata za veliko navodnjavanje, 55 miliona za malo navodnjavanje i 22 miliona za završetak kanala za navodnjavanje u Negotinskoj krajini.

Na kraju godine 22 projekta za veliko navodnjavanje

Govoreći o velikim projektima, Bogosavljević Bošković je podsetila da je u prethodnom periodu urađena revizija 14 projekata, a to su projekti koji se pripremaju za finansiranje iz Fonda Abu Dabi, a oni su u potpunosti spremni. "U ovoj godini pripremamo osam novih projekata. Za njih smo izdvojili 160 miliona dinara", precizirala je Bogosavljević Bošković i dodala: "Imaćemo ukupno 22 projekta krajem ove godine za veliko navodnjavanje koje će biti finansirano iz Fonda Abu Dabi".

Kako su za povlačenje ovih sredstava potrebne odgovarajuće procedure i zato će krajem ovog meseca predsednik Vlade u Abu Dabiju razgovarati sa rukovodstvom Fonda.

Foto: freedigitalphotos.net


Izvori

Tanjug


Tagovi

Abu Dabi Snežana Bogosavljević Bošković Aleksandar Vučić Navodnjavanje Povlačenje sredstava Projekti Fond