Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs pokrajinske vlade
  • 16.06.2017. 10:00

920 miliona dinara za kanalske mreže

Predstavnici Pokrajinske vlade uručili su predsednicima 40 vojvođanskih opština ugovore o dodeli novca za uređenje kanalske mreže u Vojvodini. Ukupna vrednost investicije je 920 miliona dinara, a kako tvrde zvaničnici, ona će imati mnoge ekonomske i privredne benefite.

Foto: Antranians / Pixabay
  • 1.069
  • 52
  • 0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević i potpredsednik vojvođanske vlade Đorđe Milićević uručili su predsednicima 40 vojvođanskih opština ugovore o dodeli bespovratnog novca koji je konkursom namenjen za uređenje kanalske mreže za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta. Kako piše u saopštenju Pokrajinske vlade, ukupna vrednost investicije za 2017. godinu je 920 miliona dinara.

Milićević: Dva velika benefita od investicije

Đorđe Milićević, potpredsednik vojvođanske vlade kazao je da to jedna od najznačajnijih konkursnih linija koju dodeljuju vlada i Sekretarijat za poljoprivredu. On je napomenuo da postoje dva direktna benefita te investicije. Prvi je ekonomski, jer je reč o ulaganju koje će biti usmereno na pokrajinsku privredu, a drugi benefit je taj što će se nastaviti veoma ozbiljan posao održavanja sistema kanalske mreže duge preko 20 hiljada kilometara.

Održavanjem kanala sprečiti posledice poplava

Kako je naglasio Milićević, redovnim održavanjem kanalske mreže biće ublažene štetne posledice velikih poplava, koje ugrožavaju i privredu i stanovništvo. S druge strane to će doprineti podsticanju intenzivnije poljoprivredne proizvodnje, strateški važne ne samo za Vojvodinu već i za čitavu Srbiju.

Vodoprivreda u krupnom planu

Sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević istakao je da je pokrajinska vlada poseban akcenat stavila na vodoprivredu. Prema njegovim rečima, to potvrđuje i suma koja je rebalansom budžeta izdvojena za obnovu i održavanje mreže kanala za odvodnjavanje.

Kako je objasnio Radojević, u ukupnoj investiciji od 920 miliona dinara, resorni sekretarijat učestvovao je sa 480 miliona dinara, dok su lokalne samouprave zajedno izdvojile 440 miliona. Taj novac će biti iskorišćen za uređenje crpnih stanica, ispusta, ustava i propusta, to jest za sveobuhvatno uređenje vodoprivrednih objekata u sklopu kanalske mreže.

Foto: Antranians / Pixabay


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Konkurs Pokrajinski sekretarijat Poljoprivreda Kanalska mreža Lokalne samouprave Vodoprivreda Odvodnjavanje Vuk Radojević Đorđe Milićević Vojvodina


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.