Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć za poljoprivrednike
  • 25.05.2016. 15:30

Zatražena pomoć EU za štete od mraza!

Zastupnica Petir tražila je pomoć Europske komisije za voćare, povrtlare i vinogradare koji su u travnju 2016. godine pogođeni mrazom i ledom.

Foto: Marijana Petir/Facebook
  • 837
  • 80
  • 0

Na razmjeni stajališta članica i članova Odbora za poljoprivredu Europskog parlamenta s povjerenikom Phillom Hoganom, zastupnica Marijana Petir tražila je pomoć Europske komisije za voćare, povrtlare i vinogradare koji su u travnju 2016. godine pogođeni mrazom i ledom.

Rekla je da se u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Mađarskoj i Rumunjskoj zbirno štete procjenjuju na 800 milijuna eura te da je moguće da će se popeti i na jednu milijardu eura.

Naglašeno je da su proizvođači već stradali zbog ruskog embarga i poremećaja na tržištu, a ova elementarna nepogoda bacila ih je na koljena.

Podrška drugih zastupnika

Petir je za svoj zahtjev dobila široku podršku zastupnika, uključujući i onih iz Francuske koji su se, uz one koji su supotpisali njen zahtjev Hoganu, također priklonili njenoj inicijativi jer su i njihovi poljoprivrednici također pogođeni mrazom.

Hogan je odgovorio da je zaprimIo pismo koje mu je Petir uputila s kolegama i da sada sa svojim suradnicima traži rješenja kako bi se voćarima, vinogradarima i povrtlarima koji su stradali zbog mraza i leda pomoglo spomenuvši i mogućnost financiranja iz Fonda za ruralni razvoj. Zastupnica smatra da je nužno osigurati dodatna financijska sredstva izvan poljoprivrednog proračuna jer je riječ o velikoj krizi i države članice same neće moći pokriti troškove štete ukoliko se ne pomogne i s EU razine.

Foto: Marijana Petir/Facebook


Tagovi

Petir Voćari Mraz Elementarna nepogoda Pomoć Europska unija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije