Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 07.03.2022. 15:45

Započelo podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere

Ako zakasnite sa zahtjevom, smanjuje se visina plaćanja po danu kašnjenja, napominju iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Foto: Bigstock/zorandim
  • 7.106
  • 545
  • 0

Poljoprivrednici od danas, 7. ožujka, u podružnicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju mogu podnijeti Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2022. godinu. 

Kako je objavila APPRRR, svoj zahtjev mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji do 16. svibnja 2022. godine.

Oni koji posjeduju e-poljoprivredu iskaznicu zahtjev mogu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis. "Svima koji nemaju tu mogućnost pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu", stoji u objavi.

Također naglašavaju da se za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja u jedinstvenom zahtjevu može zatražiti izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 31. svibnja 2022. i to bez primjene administrativnih kazni za kašnjenje.

Podnošenje jedinstvenog zahtjeva za zakašnjele zahtjeve je do 10. lipnja 2022., ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja. 

Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2022. godinu možete pronaći ovdje.


Tagovi

Izravne potpore IAKS mjere Jedinstveni zahtjev APPRRR Potpore


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo