Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nusproizvodi
  • 28.09.2022. 16:30

Za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla isplaćeno pet milijuna kuna

Ovaj program potpore, prvi takav u Hrvatskoj, financira se iz državnog proračuna, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/artfotoss
  • 1.174
  • 122
  • 0

Isplaćeno je pet milijuna kuna potpore za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla za 2022. godinu, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Isplata u rujnu, navode, potpora je za drugu godinu provedbe Programa za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla od 2021. do 2023.

Pravo su ostvarila 73 korisnika za pokriće dijela troškova u tri kategorije koji nastaju tijekom procesa proizvodnje u objektima za klanje stoke.

"Potpora je isplaćena po kilogramu isporučenog nusproizvoda od 1. siječnja do 31. prosinca prethodne godine, evidentiranih u aplikaciji "Nusproizvodi“, u okviru Jedinstvenog registra domaćih životinja kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede", napominju. 

Iz Minisatarstva kažu i da je na sjednici Vlade održanoj 1. travnja 2021. godine usvojen ovaj Program, prvi takav u Hrvatskoj, a financira se iz državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 5 milijuna kuna na godišnjoj razini, odnosno 15 milijuna kuna u trogodišnjem razdoblju. 


Tagovi

Nusproizvodi Potpore Zbrinjavanje Objekti za klanje stoke


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P