Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkursi
  • 05.02.2020. 16:00

Za voćnjake, vinograde i hmeljarnike ove godine 120 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja.

Foto: Depositphotos/YAYImages
  • 1.116
  • 54
  • 0

Cilj konkursa je povećanje površina zasada voća pod sistemom protivgradne zaštite kao i povećanje površina pod novim zasadima voća i vinove loze u Vojvodini u 2020. godini.

Za ovu godinu Pokrajina je opredelila 120.000.000 dinara. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 7.300.000, a poljoprivrednici minimalno mogu da dobiju 155.000 dinara, odnosno u razmatranje će biti uzete prijave čija je vrednost investicije jednaka ili veća od 259.000 dinara bez PDV-a. 

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se samo investicije realizovane nakon 01.01.2020. godine, kao i one prijave za koje je podnet zahtev za nultu kontrolu počev od obaveštenja 24.10.2019. godine.

Tekst konkursa, obrazac prijave i pravilnik nalazi se ispod teksta. 

Za šta je sve predviđen novac? 

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za nabavku elemenata sistema za protivgradnu zaštitu (samo mreža), potom za nabavku stubova i elemenata potrebnih za podizanje sistema za protivgradnu zaštitu. Maksimalno je predviđeno 440.000 dinara po hektaru. Za nabavku stubova za podizanje zasada hmelja najviše se može dobiti 330.000. Za nabavku stubova za podizanje vinograda i nabavku stubova i žica za ograđivanje maksimalno je namenjeno 180.000 dinara po hektaru. Za nabavku sistema protiv smrzavanja "anti-frost", najviše je predviđeno 407.000 dinara po hektaru.

Konkurs otvoren do 21. februara 

Prijavu na konkurs s traženom dokumentacijom dostavljati poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo 21000 Novi Sad Bulevar Mihajla Pupina broj 16 s naznakom: "Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja u 2020. godini" ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade AP Vojvodine, svakog radnog dana od 9 do 14. sati.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/456-267, od 10 do 12 sati.

Konkurs je otvoren zaključno sa 21.02.2020. godine.

Tekst konkursa, obrazac prijave i pravilnik mogu se preuzeti na veb-sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljorivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine: www.psp.vojvodina.gov.rs.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Vinogradi Voćnjaci Uzgoj hmelja Voćarstvo Vojvodina Pravilnik


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić