Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 5
  • 06.03.2021. 09:20

Za obnovu poljoprivrednih potencijala na Banovini 120 milijuna kuna

U javnom savjetovanju je nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 5.2.1.

Foto: Marinko Petković
  • 241
  • 154
  • 0

Nacrt Natječaja za provedbu tipa operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. u postupku je elektronskog savjetovanja koje će trajati do 22. ožujka, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Za obnovu poljoprivrednog potencijala na potresom pogođenom području predviđena su sredstva u iznosu od 120 milijuna kuna.

Kako navode, prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu, koji će se moći podnositi od 12. travnja do 15. lipnja po pojednostavljenoj i ubrzanoj proceduri.

Javnom potporom financirat će se 100 posto ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

"Pri popunjavanju zahtjeva poljoprivrednicima će na raspolaganju na terenu biti djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, kako bi što brže i jednostavnije ostvarili pravo na potporu pomoću koje će obnoviti svoja gospodarstva, mehanizaciju i proizvodne površine", izjavila je ministrica Marija Vučković.

Savjetovanje možete vidjeti ovdje

Cilj natječaja je, podsjećaju, obnovom poljoprivrednog potencijala narušenog potresima osigurati održivost poljoprivredne proizvodnje i izvor prihoda stanovništvu ruralnih prostora, kako bi se spriječilo propadanje poljoprivrednih gospodarstava i iseljavanje iz potresom pogođenog područja.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Mjera 5 Potres Nacrt natječaja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).