Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 10.12.2021. 09:25
  • Sisačko-moslavačka, Petrinja, Glina, Sisak

Za obnovu od potresa dodijeljeno više od 50 potpora - slijede i novi natječaji

Na dva pojednostavljena natječaja iz Mjere 5 pristigla je 171 prijava i zatražena vrijednost potpore veća od 76 milijuna kuna, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Marinko Petković
  • 158
  • 37
  • 0

Do sada je izdano više od 50 odluka o dodjeli potpore namijenjene obnovi poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala na Banovini, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, započeto je i s isplatama sredstava, a primjetan je porast projekata koji uključuju obnovu gospodarskih objekata odnosno kompleksne građevinske radove koji direktno utječu na očuvanje i jačanje poljoprivredne proizvodnje na pogođenom području.

Podsjetili su da je pet takvih ugovora upućeno samo ovoga tjedna u Sisačko-moslavačku županiju, dok je na dva pojednostavljena natječaja iz Mjere 5 pristigla 171 prijava i zatražena vrijednost potpore veća od 76 milijuna kuna.

Očekuje se nastavak natječaja

Uz ostale hitne mjere pomoći, Ministarstvo je nakon potresa otvorilo prilagođene i pojednostavljene natječaje koji su poljoprivrednicima omogućavali brzu prijavu nastale štete, putem kojih je stavljeno na raspolaganje 120 milijuna kuna. Kako pojašnjavaju, omogućene su prijave i korisnicima koji nisu upisani u Upisnik poljoprivrednika, pojednostavljena je dokumentacija za prijavu na natječaj te je obveza dostave određene dokumentacije pomaknuta na kraj ulaganja.

Također, kreiran je jamstveni program s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, garancija se može opravdati sve do zadnje rate što značajno olakšava zatvaranje financijske konstrukcije projekta te je osigurana stalna podrška savjetnika koji su podnosili prijave zajedno s poljoprivrednicima i pružali potrebnu podršku u vidu informacija i savjeta, navode.

Objavili su i to da će zajedno s Agencijom za plaćanja nastaviti objavljivati natječaje u svrhu obnove poljoprivrednog zemljišta i proizvodnih potencijala dokle god će biti interesa i potrebe poljoprivrednika za takvim tipom potpore.


Tagovi

Banovina Potres Potpore Natječaji Obnova Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer