Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 06.09.2022. 10:30

Za financiranje uspostave pokusnih polja navodnjavanja 1,6 milijuna kuna

Nacrt prijedloga Programa sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura u 2022. godini u javnom je savjetovanju

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 1.017
  • 79
  • 0

U tijeku je savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Programa sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura u 2022. godini.

Njegov cilj je, pojašnjavaju iz Ministarstva poljoprivrede, podržati aktivnosti znanstveno istraživačkih ustanova kojima se doprinosi opremanju poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za potrebe istraživanja utjecaja klimatskih promjena na proizvodnju hrane i okoliš.

Programom se sufinancira uspostavljaju poligona s pokusnim poljskim pokusima istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za potrebe istraživanja utjecaja klimatskih promjena na proizvodnju hrane i okoliš.

Za provedbu Programa osigurana su financijska sredstva u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2022. godinu u iznosu od 1.600.000 kuna (212.356,5 eura), s razdjela 060 Ministarstva poljoprivrede, aktivnost K821074 – Programi državnih i de minimis potpora i sufinanciranje infrastrukture za razvoj poljoprivrede.

Potpora se dodjeljuje kao bespovratna sredstva za pokriće troškova uspostave pokusnog polja za navodnjavanje. Intenzitet potpore je do 100 posto prihvatljivih troškova.

Korisnici su znanstveno istraživačke institucije koje uspostavljaju ova pokusna polja u 2022. godini .

Više informacija pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 20.9.2022.

Na razini Hrvatske je do sada iz Programa ruralnog razvoja odobreno 666 milijuna kuna potpore za 17 projekata sustava navodnjavanja na ukupno 7 tisuća hektara.

S obzirom na važnost navodnjavanja u poljoprivrednoj proizvodnji, u rujnu je planirana objava novog Natječaja za tip operacije 4.1.1. koji će se odnositi isključivo na ulaganja u sustave i opremu za navodnjavanje na poljoprivrednim gospodarstvima, priopćili su iz Ministarstva. 


Tagovi

Javno savjetovanje Pokusna polja Navodnjavanje Sufinanciranje Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P