Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vijeće ministara
  • 08.04.2022. 09:50

Vučković od EK zatražila izvanredni instrument pomoći poljoprivrednicima

Ovom mjerom omogućilo bi se državama članicama da u potpunosti iskoriste sva raspoloživa sredstva u okviru svojih postojećih programa ruralnog razvoja, poručila je ministrica.

Foto: Facebook/Marija Vučković
  • 1.281
  • 194
  • 0

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković na Vijeću ministara u Luxembourgu, zatražila je od Europske Komisije izvanredni i privremeni instrument pomoći u okviru Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. 

"Ovom mjerom omogućilo bi se državama članicama da u potpunosti iskoriste sva raspoloživa sredstva u okviru svojih postojećih programa ruralnog razvoja, a kako bi se pružila dodatna potpora poljoprivrednicima te malim i srednjim poduzećima posebno pogođenim krizom“, izjavila je. 

Kako navode iz Ministarstva poljoprivrede, EK je prezentirala nedavno objavljenu Komunikaciju o Očuvanju sigurnosti hrane i jačanju otpornosti prehrambenog sustava, a u okviru ove točke ministrica je predstavila zahtjev za izvanrednim i privremenim instrumentom pomoći u okviru EPFRD u ime skupine države koje su joj se pridružile u ovoj inicijativi.

Pored 12 država članica koje su unaprijed stavile svoj potpis na zajednički dokument (Bugarska, Cipar, Grčka, Italija, Latvija, Malta, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Španjolska), Hrvatsku su na sastanku podržale i Češka, Irska, Danska, Estonija, Mađarska te Luksemburg.

Povjerenik za poljoprivredu Janusz Wojciechowski obavezao se prenijeti kolegama u EK ovaj zahtjev Vijeća te u najkraćem mogućem roku ponuditi odgovor državama članicama.

Cilj je aktivirati sve raspoložive mehanizme pomoći našim poljoprivrednicima i proizvođačima te smo na #AGRIFISH u ime...

Objavljuje Marija VučkovićČetvrtak, 7. travnja 2022.

Tagovi

Vijeće ministara Ruralni razvoj Pomoć poljoprivrednicima Marija Vučković Europksa komisija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).