Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjere pomoći
  • 12.09.2022. 09:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Vladinim mjerama Osječko-baranjska županija pridodala i vlastite

Mjere pomoći predstavio je župan Ivan Anušić.

Foto: OBŽ
  • 1.229
  • 50
  • 0

Uz mjere jesenskog paketa za zaštitu građana i gospodarstva hrvatske Vlade, stanovnici Osječko-baranjske županije mogu računati i na Županiju. 

Kako je predstavio župan Ivan Anušić, za poljoprivrednike, uz 340 milijuna kuna vrijedne potpore Vlade, Županija kroz programe 13 mjera u vrijednosti 3,3 milijuna kuna osigurava potpore svim proizvođačima izgradnjom sustava navodnjavanja, čija je vrijednost samo u 2022. godine 58 milijuna kuna te stvara uvjete za stabilnu poljoprivrednu proizvodnju.

"Osobito veliki poticaj i potpora poljoprivrednicima bit će Regionalni distributivni centar OBŽ za voće i povrće, koji će s radom započeti za nešto više od mjesec dana", naglasio je. 

Beskamatni krediti 

Osigurali su i beskamatne kredite za poduzetnike, pri čemu kreditni potencijal iznosi 90 milijuna kuna te skoro 30 mjera poticanja poduzetništva za što je osigurano 7,5 milijuna kuna. Rekao je i da će potpora biti svakako izgradnja I. zgrade Gospodarskog centra, koju će završiti do kraja godine, kao budućeg središta velikih gospodarskih i poduzetničkih aktivnosti.

"Uz to, sufinancirat ćemo kamate za ulaganje u turističke kapacitete i potpore za subjekte u turizmu, za što je osigurano 2 milijuna kuna", poručio je Anušić. 

Osječki RDC je uskoro spreman, a jesu li i slavonski voćari?

OBŽ također također pomaže nezaposlenim osobama, i to kroz projekte poticanja zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih, zapošljavanje za deficitarna zanimanje i za ciljane skupine, za što je osigurano 650.000,00 kuna, dok zaposlenima subvencionira kamatu za kupnju nekretnine na području županije (kamata je već od 0,08%, a kreditni potencijal 150 milijuna kuna). Za pomoć umirovljenicima i povećanje kvalitete života starih osoba osigurali su 520.000 kuna.

Nadalje, osiguravaju stipendije za učenike i studente, školski obrok za sve učenike osnovnih škola po čemu je ova županija jedinstevna u Hrvatskoj, sufinanciranje troškova prijevoza učenika i studenata, provedbe programa produženog boravka, za što je ukupno osigurano 18,2 milijuna kuna.

Energetska učinkovitost 

Uz mjere Vlade RH za socijalne naknade, osiguravaju jednokratnu pomoć socijalno ugroženim osobama, pomoć obiteljima novorođene djece, socijalnu samoposlugu, skrb o osobama s invaliditetom, stambene zajednice za mlade, odnosno ukupno je osigurano 4,3 milijuna kuna.

Limitirana cijena devet namirnica, za poljoprivrednike i ribare 440 milijuna kuna

Provode i niz aktivnosti oko uspostave javne usluge u linijskom prijevozu putnika, s tim da se želi zadržati sve linije i što povoljnije cijene, a pripremaju i vrijedne projekte u sklopu povećanja energetske učinkovitosti.

"Sukladno potrebama u okviru svojih ovlasti i financijskih sredstava pripremit ćemo i provesti dodatne mjere kako bi dali svoj doprinos izazovima koji su pred nama", zaključio je župan. 


Tagovi

Mjere pomoći Osječko-baranjska županija Ivan Anušić Župan Poljoprivreda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]