Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državne potpore
  • 04.03.2021. 15:00

Vlada: Za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi 121 milijun kuna

Ukupni iznos od 121 milijun kuna planiran je na pozicijama Ministarstva poljoprivrede u državnom proračunu, kao i projekcijama za 2022. i 2023. godinu, istaknula je ministrica.

Foto: Renata Prusina
  • 1.324
  • 184
  • 0

Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici donijela Program državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za ovu godinu, za što je osiguran 121 milijun kuna.

Kako je istaknula ministrica poljoprivrede Marija Vučković, potpora u iznosu od 51 milijun kuna odnosi se na sektor mliječnih krava, potpora od 18,5 milijuna kuna za uzgoj rasplodnih krmača, 42 milijuna kuna za proizvodnju duhana, 8,5 milijuna kuna za sektor maslinovog ulja i potpora od milijun kuna za udomaćene i domaće sorte poljoprivrednog bilja.

Ukupni iznos od 121 milijun kuna planiran je na pozicijama Ministarstva u državnom proračunu, kao i projekcijama za 2022. i 2023. godinu, istaknula je Vučković.

Cilj programa je unaprjeđenje uzgoja u sektoru mliječnog govedarstva i svinjogojstva, unaprjeđenje proizvodnje duhana i maslinovog ulja te očuvanje domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja. 

Isplate za iznimno osjetljive sektore za koje se zahtjev podnosi za 2021. predviđaju se u sljedećoj godini, odnosno u 2022. godini.

Korisnici potpora Programa odnose se na poljoprivrednike upisane u Upisnik poljoprivrednika, poljoprivredne površine upisane u ARKOD sustav te propisno označena i evidentirana grla u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ).


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Osjetljivi sektor Potpore Državne potpore . Vlada

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]