Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 17.04.2018. 21:00

Uskoro započinje i provedba Mjere 14 Dobrobit životinja!

Mjera 14 dosad nije bila dio Programa ruralnog razvoja Hrvatske.

Foto: Pixabay/AnnieSpratt
  • 2.173
  • 194
  • 0

Uskoro započinje provedba mjere 14 Dobrobit životinja koja do sada nije bila dio Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Stoga je Ministarstvo poljoprivrede otvorilo e-savjetovanje za Nacrt Pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2018. godinu (Narodne novine" broj 19/2018) na koji možete dati svoje primjedbe.

"S obzirom na to da se radi o vrlo zahtjevnoj mjeri, korisnici su obvezni završiti izobrazbu iz područja dobrobiti životinja u trajanju od minimalno 4 sata u godini. Ovo je osobito važno kako bismo izbjegli moguće nepoštivanje obveza koje rezultira sankcijama i umanjenjem potpore. Izobrazba je besplatna, a provodi je Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba – obratite se najbližoj podružnici da biste saznali termine izobrazbe.

Kako bi se mogla pratiti i kontrolirati provedba propisanih obveza, potrebno je voditi evidenciju na propisanim obrascima.  U evidencijski obrazac je potrebno redovito unositi sve tražene podatke, kako bi iz evidencije bilo jasno da se poštuju propisane obveze", stoji u objavi Ministarstva. 

Obvezno razdoblje za provedbu M14 je jedna kalendarska godina no u 2018. godini obvezno razdoblje iznimno započinje od datuma podnošenja zahtjeva za ulazak u sustav potpore i traje do 31.12.2018. Više o Mjeri 14 pročitajte ovdje


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Mjera 14 Ruralni razvoj Dobrobit životinja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs