Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 02.09.2021. 09:30
  • Sisačko-moslavačka, Petrinja

Uručeni novi ugovori za Banovinu vrijedni 5,5 milijuna kuna

Potpora u vrijednosti od 3,4 milijuna kuna odnosi se na 19 projekata obnove poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala stradalog u potresu.

Foto: Marinko Petković
  • 105
  • 10
  • 0

Novih 21 ugovora u vrijednosti 5,5 milijuna kuna uručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković prilikom posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji. 

Kako navodi u prriopćenju resorno Ministarstvo, riječ je o potporama iz Programa ruralnog razvoja lokalnim tvrtkama, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i javnim ustanovama, ukupne investicijske vrijednosti 7,5 milijuna kuna.

Potpora u vrijednosti od 3,4 milijuna kuna odnosi se na 19 projekata obnove poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala stradalog u potresu, a ostali na uspostavu i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture. 

"Poljoprivrednici na ovom području našli su se u iznimno teškoj situaciji uzrokovanoj potresom te smo prilagodili Natječaj Mjere 5, omogućili prijave i korisnicima koji nisu upisani u Upisnik poljoprivrednika, uz maksimalno pojednostavljenje i ubrzanje procedure", izjavila je Vučković tom prigodom.

Do sada isplaćeno više od 930 milijuna kuna

Na prvom natječaju, podsjetila je ministrica, zaprimljeno je 89 zahtjeva za potporu, ukupno je zatraženo preko 44 milijuna kuna potpore te je drugi natječaj otvoren do 13. rujna 2021. godine, a prilikom podnošenja zahtjeva za potporu poljoprivrednicima je na raspolaganju pomoć službenika Ministarstva poljoprivrede. 

Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslovačkoj županiji  isplaćeno više od 931 milijun kuna od 1,4 milijarde kuna odobrene potpore. Od toga je u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovoreno 43 projekta vrijednosti od gotovo 130 milijuna kuna, što uključuje tri ulaganja u vrtiće, sedam u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda te osam u građenje nerazvrstanih cesta.


Tagovi

Program ruralnog razvoja Sisačko-moslavačka županija Ugovori Marija Vučković Poljoprivredno zemljište


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]