Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 22.05.2019. 11:30

Udruga Život: Moramo pohvaliti Ministarstvo, počela je i isplata za ekološki uzgoj

Jeste li već provjeravali račune? Udruga OPG-a Hrvatske Život poziva vas da to učinite.

Foto: Pixabay/nattanan23
  • 1.753
  • 164
  • 0

Ako već niste, provjerite račune! Naime, kako su nam javili, a i na svojoj je fb stranici objavila Udruga OPG-a Hrvatske Život - na račune su počele stizati i sredstva za ekološki uzgoj. 

"Moramo pohvaliti Ministarstvo. Čak i ekološke potpore su počele stizati na račune poljoprivrednika. Provjerite račune. Ali još uvijek ne znamo hoćemo li dobiti puni iznos potpora ili umanjeno kao i prošlih godina. Možda da su neki izbori svake godine i s potporama bi bilo bolje", napisali su na svom profilu. 

Kako su nam dodatno u telefonskom razgovoru rekli, činjenica je da su prošlih godina isplate za ekološki uzgoj sjedale 30. lipnja, čak i koji dan kasnije. Stoga je Ministarstvo, kažu, zaslužilo njihovu pohvalu. 

Čekate isplatu potpora? Evo što kaže ministar kad će

Podsjećamo, ministar Tomislav Tolušić prošli je četvrtak, 16. svibnja na svom profilu objavio: "Dragi moji poljoprivrednici, sutra (petak, 17. svibnja)) kreće isplata izravnih potpora i IAKS mjera ruralnog razvoja. Isplata se nastavlja i idući tjedan. Sutra će biti isplaćeno 173 milijuna kuna za osnovno plaćanje.

Idući tjedan će biti isplaćeno još 243 milijuna kuna za zeleno plaćanje, preraspodijeljeno plaćanje i proizvodno vezana plaćanja, te još 212 milijuna kuna za ekološki uzgoj. Ukupno ce biti isplaćeno preko 628 milijuna kuna potpora."


Tagovi

Udruga OPG-a Hrvatske Život Potpore Izravna plaćanja Isplate Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.