Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 03.11.2019. 16:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

U 2020. godini poljoprivrednicima najveći iznos potpora do sada

Iduće godine će biti isplaćen najveći iznos potpore u okviru izravnih plaćanja, navode iz Ministarstva.

Foto: Depositphoto/hquality
  • 8.905
  • 584
  • 0

Potpore poljoprivrednicima u sljedećoj godini neće se smanjivati, naprotiv bit će veće nego ove godine. Proračun za Ministarstvo poljoprivrede jest manji, ali odnosi se na racionalizaciju administracije, odnosno smanjenje materijalnih troškova“, izjavila je danas u Zagrebu ministrica poljoprivrede Marija Vučković, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. 

Kako navode, prema planu proračuna za 2020. godinu Ministarstvo je za isplatu potpora u poljoprivredi i ribarstvu kroz EU fondove i državni proračun, osiguralo 6.243.252.065 kuna što je za 333.972.261 kuna odnosno 5,7% više u odnosu na tekuću 2019. godinu.

Isplata predujma izravnih plaćanja počinje 15. studenog!

"Tako će u 2020. godini poljoprivrednicima biti isplaćen najveći iznos potpore u okviru izravnih plaćanja od 2014. godine do sada, s tim da se 82,6% sredstava financira kroz Europski fond za jamstva u poljoprivredi, tj. 325 milijuna kuna više nego prethodne godine. Isto tako, uspjeli smo za naše poljoprivrednike osigurati i dodatnih 26 milijuna eura za 2020. godinu korištenjem mehanizma fleksibilnosti.

Sukladno novom planu za izravna plaćanja poljoprivrednim proizvođačima osigurano 3.101.459.163 kuna, što je za 79,5 milijuna kuna više nego 2019. godine", stoji u priopćenju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Potpore Izravna plaćanja 2020. Ministarstvo poljoprivrede Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]