Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općinski poticaji
  • 15.03.2017. 16:30

Tovarnik sufinancira čak i registraciju traktora

Ove godine poljoprivrednike s područja općine Tovarnik očekuje devet mjera potpore.

Foto: bigstockphoto.com, grogvovan
  • 10.331
  • 560
  • 0

Dok čitamo o slučajevima visokih nameta u općinama kao što je Čeminac, Općina Tovarnik od 2013. godine provodi program potpora svojim poljoprivrednicima. Uz novododane mjere, program za koji je općina izdvojila 489 tisuća kuna nastavlja se i ove godine.

Oćina je organizirala i sastanak kako bi potencijalnim podnositeljima zahtjeva predstavila program za ovu godinu. "One se dodjeljuju sukladno pravilima EU o dodjeli potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju. Ove godine imamo na raspolaganju 489 tisuća kuna preraspodijeljenih u devet mjera, što je više nego prošle godine", rekao je zamjenik načelnice općine Jasmin Budinski.

Potpora zapošljavanju na OPG

Uz mjere za programe povećanja površina pod češnjakom, lubenicama i zelenom grahom, uvedene su i nove mjere. "Tu je i potpora zapošljavanju djelatnika na poljoprivrednim gospodarstvima, koja je meni najdraža. Ove godine imamo 100.000 kuna za tu mjeru. Djelatnik treba biti zaposlen minimalno 6 mjeseci da bi se poslodavcu vratili 2.000kn mjesečno za zaposlenika", govori Budinski.

Mjera koja je poljoprivrednike privukla i prošle godine je ona vezana za sufinanciranje osiguranja višegodišnjih nasada. "Svake godine se dogodi neka elementarna nepogoda, a isplata nije bilo. Odlučili smo od prošle godine krenuti s mjerom poticanaj. Ove godine 3.000kn po hektaru za najviše 2 hektara", objašnjava Budinski.

Općina je osigurala i mjere potpore za registraciju traktora i drugih poljoprivrednih strojeva, sufinanciranje polaganja tečaja za rukovanje motornom pilom te nabave sadnica lješnjaka, oraha i bobičastog voća koje su privukle i mlade poljoprivrednike.

Foto: bigstockphoto.com, grogvovan


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]