Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna plaćanja
  • 14.02.2019. 14:15

Tolušić: Provjerite račune, krenule su isplate potpora

Jeste li već provjerili račun? Krenula je isplata prve rate izravnih plaćanja

Foto: Zlatko Pavošević
  • 9.035
  • 1.064
  • 0

Jeste li već provjeravali račune? Upitao je to i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić upitao putem svog profila. Točnije, kaže: 

"Dragi moji provjerite račune, krenule su isplate potpora:

  • Za osnovno, zeleno, preraspodijeljeno…
  • Za mlade, za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, rasplodne krmače, ovce i koze…
  • Voće, povrće, šećernu repu, proteinske usjeve, maslinovo ulje, duhan… za očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara!

1,5 milijardi kn! Novci su tu, a nadam se da će nas i vrijeme poslužiti".

Podsjećamo, isplata prve rate izravnih plaćanja ukupne vrijednosti 1,5 milijardi kuna za više od 100.000 hrvatskih poljoprivrednika, trebala je krenuti 15. veljače, međutim još u Osijeku na potpisivanju ugovora iz Programa ruralnog razvoja, 11. veljače, otkrio je da su već krenule isplate. 

Tolušić: Gdje god dođem pitaju kad će poticaji pa da odgovorim - već danas!

"Bit će isplaćena sredstva obračunata po površini poljoprivrednog zemljišta i to za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje. Također, isplatit će se i proizvodno vezane potpore za: krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, voće, povrće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve. Dodatna potpora u iznosu od 43,6 milijuna kuna namijenjena je mladim poljoprivrednicima, dok će 127,4 milijuna kuna potpora male vrijednosti biti isplaćeno za maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, rasplodne krmače te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara", naveli su iz ministarstva. 

U ožujku nastavljaju s isplatom prve rate te će biti isplaćeno 400 milijuna kuna poljoprivrednicima čija se gospodarstva nalaze u područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima (Mjera 13). U drugoj rati izravnih plaćanja, koja će započeti u travnju, a uključujući poravnanja završiti do 30.6.2019. godine, bit će isplaćeno 870 milijuna kuna. 


Tagovi

Izravne potpore Isplata Tomislav Tolušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]