Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendije
  • 23.11.2022. 14:00

Studentima na području Slavonije, Baranje i Srijema 10 tisuća kuna stipendije

Stipendija iznosi 10 tisuća kuna po studentu za akademsku godinu, a ukupna vrijednost Javnog poziva iznosi devet milijuna kuna.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 1.312
  • 92
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da će nastaviti stipendirati student biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema.

U tu je svrhu ministrica poljoprivrede Marija Vučković s rektorom Sveučilišta u Slavonskom Brodu Ivanom Samardžićem, dekanom Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek Krunoslavom Zmaićem, dekanom Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek Jurislavom Babićem i dekanom Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi Borislavom Miličevićem, potpisala Anekse Sporazuma o suradnji.

Stipendija iznosi 10 tisuća kuna po studentu za akademsku godinu, a omogućena je redovitim i izvanrednim studentima 2. i 3. godine preddiplomskih studija i 1. i 2. godine diplomskih studija iz područja biotehničkih znanosti (polja: agronomija, biotehnologija, prehrambena tehnologija i nutricionizam), koji su u akademskoj godini za koju se dodjeljuje stipendija prvi puta upisali godinu studija. Ukupna planirana vrijednost Javnog poziva iznosi devet milijuna kuna.

Dio Razvojnog sporazuma "Slavonija, Baranja i Srijem"

Prilikom potpisivanja Sporazuma ministrica je istaknula kako viša razina obrazovanja poljoprivrednika izravno doprinosi većoj produktivnosti i rastu konkurentnosti poljoprivrednog sektora te da u tom kontekstu Ministarstvo poljoprivrede kontinuirano stimulira i podržava mlade i njihov interes za bavljenje poljoprivredom. Naime, od 2019. godine objavljuje se javni poziv visokim učilištima za dodjelu bespovratnih sredstava za stipendiranje studenata iz područja biotehničkih znanosti, a u tu svrhu je u protekle tri akademske godine iz državnog proračuna osigurano 24,7 milijuna kuna.

Projekt stipendiranja studenata dio je Razvojnog sporazuma "Slavonija, Baranja i Srijem", a Sporazumom je definirana suradnja Ministarstva s pojedinim visokim učilištem u području obrazovanja koje doprinosi ostvarivanju održivog razvoja poljoprivrede te njezinoj gospodarskoj, ekološkoj i društvenoj ulozi kao strateškoj grani hrvatskog gospodarstva.

Potpisivanje Sporazuma u suradnji povod je i za objavu novog Javnog poziva, čiji detalji se nalaze na poveznici, uz Upute za prijavitelje. Javni poziv za prijave studenata visokim učilištima otvoren je do 2. prosinca 2022. godine, a Javni poziv za prijave visokih učilišta Ministarstvu do 9. prosinca 2022. godine.


Tagovi

Stupendije Ministarstvo poljoprivrede Slavonija Baranja Srijem Marija Vučković


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)