Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 07.11.2019. 15:00

Studenti, prijavite se fakultetima za dodjelu stipendije od 10.000 kuna

Javni poziv obuhvaća četiri visoka učilišta iz područja biotehničkih znanosti: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Veleučilište u Slavonskom Brodu i Veleučilište u Požegi.

Foto: Depositphotos/racorn
  • 1.211
  • 70
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je danas ograničeni javni poziv visokim učilištima za dodjelu bespovratnih sredstava za stipendiranje studenata visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti.

Stipendiranje studenata dio je projekta "Slavonija, Baranja i Srijem“, a javni poziv obuhvaća četiri visoka učilišta iz područja biotehničkih znanosti: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Veleučilište u Slavonskom Brodu i Veleučilište u Požegi.

"Pravo na dodjelu stipendija imaju redoviti i izvanredni studenti 2. ili 3. godine preddiplomskih i 1. ili 2. godine diplomskih studija iz područja biotehničkih znanosti (polja: agronomija, biotehnologija, prehrambena tehnologija i nutricionizam) koji su u akademskoj godini za koju se dodjeljuje stipendija prvi puta upisali godinu studija. Stipendija iznosi 10.000 kuna po studentu za jednu akademsku godinu. Ukupna planirana vrijednost javnog poziva iznosi 15 milijuna kuna", navode iz Ministarstva. 

10 tisuća kuna stipendije za studente Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek

Studenti se, pojašnjavaju, prijavljuju za dodjelu stipendije visokom učilištu na kojemu su u akademskoj godini upisali studijski program iz biotehničkih znanosti najkasnije do 15. studenog 2019. godine. Visoka učilišta na svojim mrežnim stranicama objavljuju poziv studentima i prikupljaju njihove prijave te će po isteku roka za prijavu izvršiti evaluaciju  prijavitelja i odabir studenata. Nakon evaluacije i odabira studenata koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima za dodjelu stipendija, visoka učilišta će najkasnije do 29. studenog 2019. godine dostaviti Ministarstvu poljoprivrede prijavu na javni poziv.

Nakon administrativne kontrole Ministarstvo će donijeti odluku o dodjeli bespovratnih sredstava i sklopiti ugovore s visokim učilištima na temelju kojih će im doznačiti odobrena financijska sredstva. Stipendiju u iznosu od 10.000 kuna će studentima jednokratno isplatiti visoka učilišta na temelju ugovora sa studentom.

Javni poziv i upute za prijavitelje dostupni su ovdje.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javni poziv Slavonija Baranja Srijem Studenti Stipendije


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo