Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 02.06.2022. 10:45
  • Zagrebačka, Marija Gorica

Sredstvima Mjere 7 dograđen, rekonstruiran i otvoren novi trg

Brinemo o demografiji te šaljemo poruku ravnomjernog regionalnog razvoja Hrvatske, rekla je ministrica Vučković.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 402
  • 34
  • 0

Dograđeni i rekonstruirani novi trg u Općini Marija Gorica, projekt vrijedan 5 milijuna kuna i sufinanciran iz podmjere 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ u okviru Programa ruralnog razvoja, otvoren je jučer povodom Dana Općine, župe Pohoda Blažene Djevice Marije i Dana OŠ Ante Kovačića. 

Kako pojašnjavaju iz Ministarstva poljoprivrede, unutar modernog i novouređenog trga na površini od gotovo 4 tisuće metara kvadratnih uređene su javne površine užeg područja središta naselja, kao jedinstvena pješačka zona kojom se fizički povezuju svi javni sadržaji u cjelini.

Ministrica Marija Vučković navela je da putem sredstava Mjere 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, Ministarstvo obnavlja ruralna područja i podiže društvenu i komunalnu infrastrukturu hrvatskog sela kao važan element kvalitete života lokalnog stanovništva.

"Brinemo o demografiji te šaljemo poruku ravnomjernog regionalnog razvoja Hrvatske - osobito u područjima gdje svaka investicija u infrastrukturu znači i doprinos ostanku mladih te onih koji tamo imaju svoj dom i svoju obitelj“, naglasila je.

Otkrila je i da je do sada na području Zagrebačke županije iz Programa ruralnog razvoja odobreno 854 milijuna kuna i isplaćeno 653 milijuna kuna potpore, dok je kroz ulaganja iz Mjere 7 odobreno 126 milijuna kuna te isplaćeno 83 milijuna kuna za projekte razvoja temeljnih usluga i obnovu sela.


Tagovi

Mjera 7 Obnova trga Ruralni razvoj Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]