Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 12.03.2021. 17:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Sredstva Programa ruralnog razvoja povećana za 901 milijun eura

Ukupna alokacija, uključujući i nacionalno sufinanciranje, sada iznosi 3,2 milijarde eura.

Foto: Depositphotos/stadtratte
  • 3.088
  • 366
  • 0

Sredstva Programa ruralnog razvoja povećana su za 901 milijun eura, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. 

"Izmjenama ovog Programa osiguravaju se sredstva za daljnje investicije u poljoprivrednu proizvodnju s ciljem dostizanja samodostatnosti, uz prilagodbu proizvodnje klimatskim promjenama te poticanje praksi korisnih za okoliš i ruralni prostor općenito", kazao je državni tajnik Zdravko Tušek na 9. sjednici Odbora za praćenje PRR 2014.-2020. godine.

Naime, u 2021. i 2022. godini, prijelaznom razdoblju, nastavit će se provoditi programi ruralnog razvoja, uz povećanje alokacija iz višegodišnjeg financijskog okvira (Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj) te sredstava Europskog plana oporavka (EURI).

Poseban je naglasak, dodao je, stavljen na investicije vezane uz nove tehnologije i digitalnu tranziciju, a koje će također doprinijeti otpornosti na moguće krize poput pandemije Covid-19.

"Osigurana su i dodatna sredstva za obnovu poljoprivrednog potencijala na područjima pogođenim potresom, a što je trenutno prioritet Ministarstva poljoprivrede“, naglasio je Tušek.

Sukladno navedenom, sredstva Programa, uključujući i nacionalno sufinanciranje, povećavaju se za 901 milijun eura te ukupna alokacija iznosi 3,2 milijarde eura. 

Inače, članovi Odbora za praćenje PRRRH su predstavnici tijela državne uprave, lokalne i područne samouprave, javna tijela, socijalni i gospodarski partneri, predstavnici akademske zajednice te organizacije civilnog društva, a sjednici su nazočili i predstavnici Europske komisije Michael Pielke te Zbigniew Fafara.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Povećana sredstva Zdravko Tušek


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)