Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 07.12.2021. 16:00
  • Sisačko-moslavačka, Sisak

Ruralni razvoj: Uručeni ugovori vrijedni 2,8 milijuna kuna u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vrijednost projekata koji će se tim potporama ostvariti je 3,6 milijuna kuna, otkrila je ministrica Marija Vučković tijekom dodjele 14 ugovora.

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
  • 200
  • 43
  • 0

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u utorak je korisnicima svečano uručila 14 ugovora, za ukupno 2,8 milijuna kuna vrijedne potpore iz Programa ruralnog razvoja za područje Sisačko-moslavačke županije.

Vrijednost projekata koji će se tim potporama ostvariti je 3,6 milijuna kuna.

Programom ruralnog razvoja dosad je ugovorena, uključujući i potpore, ukupna vrijednost projekata od 1,17 milijardi kuna. Od toga je do sada isplaćeno više od 949 milijuna kuna. 

Kako je obrazložila ministrica, dio potpora odnosi se na društvenu i komunalnu infrastrukturu, što je praksa u cijeloj Europskoj uniji. Tako je ugovoreno projekata u vrijednosti 130 milijuna kuna, među kojima su projekti tri dječja vrtića, šest društvenih i vatrogasnih domova, sedam manjih projekata za vodoopskrbu i odvodnju, te obnova nerazvrstanih cesta. 

"Uručene odluke se odnose na tri vrste operacija, pri čemu bih pohvalila napore lokalnih akcijskih grupa koje vrijedno rade na primjeni odluka ruralnog razvoja, među kojima je i lokalna akcijska grupa Moslavine", rekla je Vučković.

Istaknula je pet odluka koje se odnose na financiranje oštećenih ili uništenih gospodarskih objekata za poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju tijekom potresa.

Zabilježen jedan slučaj ptičje gripe kod domaće peradi

Na pitanje kakvo je stanje s ptičjom gripom, koja se u Hrvatskoj pojavila potkraj prošlog mjeseca, ministrica Vučković je odgovorila kako je zabilježen jedan slučaj kod domaće peradi u Sisačko-moslavačkoj županiji, te tri slučaja kod divlje peradi u tri županije, ali zadnjih dana nema novih slučajeva zaraze. 

Na snagu stupile stroge mjere zbog ptičje gripe - perad mora biti zatvorena

"Uvijek je bolje takve slučajeve prevenirati, ali su sada mjere za suzbijanje zaraze pooštrene, pa se prerad mora držati u strogo zatvorenom prostoru, ne smiju se koristiti površinske vode koje mogu dovesti do zaraze, a činimo i sve drugo što je nužno", rekla je Vučković. Zahvalila je svima u sustavu zaštite, posebice veterinarskoj službi, na brzoj reakciji i sprječavanju širenja virusa. 


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Ruralni razvoj Marija Vučković Ugovori

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]