Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 11.07.2018. 13:30

Raspisan novi natječaj: 200 milijuna kuna za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novi Natječaj za provedbu tipa operacije 7.2.1.

Foto: Pixabay/Structuro
  • 416
  • 24
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novi Natječaj za provedbu tipa operacije 7.2.1 "Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Svrha natječaja je, navode iz Ministarstva poljoprivrede, poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu kroz ulaganje u javne sustave za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda.

"Najniža vrijednost potpore iznosi 30.000 EUR, dok najviša vrijednost potpore iznosi 1.000.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti. Najniža ukupna vrijednosti projekta iznosi 30.000 EUR, dok najviša ukupna vrijednost projekta iznosi do 1.250.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti. Intenzitet potpore iznosi najviše 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Prihvatljivi korisnici ove potpore su javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 200.000.000,00 kuna", objašnjavaju. 

Prihvatljivi projekti su građenje (izgradnja ili rekonstrukcija) i/ili opremanje javnog sustava za:

  • vodoopskrbu
  • odvodnju i/ili
  • pročišćavanje otpadnih voda.

"Ovom mjerom gradimo vodoopskrbnu, kanalizacijsku i mrežu pročišćavanja otpadnih voda u ruralnim područjima s najviše 2.000 stanovnika, koja ne mogu konkurirati u drugim EU fondovima. Osim povećanja kvalitete života u tim naseljima, ovim projektima doprinosimo i očuvanju okoliša. Na ovom natječaju na raspolaganju je 200 milijuna kuna, a po projektu se može ostvariti potpora od 35.000 do 1 milijun eura. Puno projekata je već spremno i vjerujem da će se svaka kuna ovog natječaja iskoristiti“, izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić po objavljivanju natječaja.

Prvi dio zahtjeva za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 10.09.2018. godine od 12:00 sati do 12.10.2018. godine do 12:00 sati, dok se drugi dio zahtjeva za potporu podnosi najkasnije u roku od 12 mjeseci od dana sklapanja ugovora o financiranju, zaključuju iz Ministarstva.

Detaljnije možete pogledati ovdje.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Mjera 7 Natječaj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]