Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni natječaj
  • 03.12.2021. 11:40

Raspisan natječaj: Šest milijuna kuna za osiguranje usjeva od divljači  

Intenzitet sufinanciranja iznosi do 70 posto prihvatljive premije osiguranja, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/JakubMrocek
  • 1.327
  • 188
  • 2

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je natječaj za sufinanciranje premije police osiguranja za štetu od divljači na poljoprivrednim usjevima u 2021. godini.

Ukupno planirana vrijednost Natječaja za 2021. iznosi šest milijuna kuna uz mogućnost povećanja, objavili su. Intenzitet sufinanciranja iznosi do 70 posto prihvatljive premije osiguranja.

Prihvatljivi prijavitelj je lovoovlaštenik koji ima valjani ugovor o pravu lova. Također, on mora imati uredno ispunjene obveze prema davatelju prava lova i obveze iz prethodno sklopljenih ugovora o financiranju iz državnog proračuna i drugih javnih izvora.

Uredno mora ispunjavati obveze plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i plaćanja poreza te druga davanja prema državnom proračunu i proračunima jedinica lokalne samouprave. Protiv njega i odgovorne osobe ne smije se voditi kazneni postupak niti smiju biti pravomoćno osuđeni za prekršaj ili kazneno djelo, navodi se u natječaju.

Polica osiguranja je prihvatljiva ako je prijavitelj u njoj naveden kao osiguranik čije je jedno ili više lovišta osigurano policom osiguranja. Ako se pokriva samo rizik odgovornosti za štetu od divljači na poljoprivrednim usjevima ili je prijavitelj platio najmanje 30 posto premije osiguranja prije podnošenja prijave na taj Natječaj.

Polica osiguranja mora biti potpisana i ovjerena od strane društva za osiguranje te osim općih uvjeta trebaju biti jasno naznačeni sljedeći podaci: broj police, naziv, adresa i osobni identifikacijski broj (OIB) društva za osiguranja, naziv, adresa i OIB prijavitelja, broj i naziv lovišta, predmet osiguranja, iznos premije osiguranja, trajanje osiguranja i datum zaključivanja police.

Odredbe Natječaja primjenjuju se na police osiguranja ugovorene od 1. siječnja 2021. i na police osiguranja čiji je početak osiguranja bio u 2020. a datum isteka osiguranja je u 2021. uz uvjet da je polica važeća u trenutku predaje prijave. Prihvatljive su i višegodišnje police osiguranja, no prihvatljivi trošak premije osiguranja odnosi se samo za jednogodišnje osigurateljno razdoblje i to za 2021. godinu.

Detaljnije informacije pronađite ovdje.

Natječaj je otvoren od 6. prosinca 2021. do raspodjele predviđenih sredstava, a najkasnije do 20. prosinca 2021.


Tagovi

Natječaj Police osiguranja Divljač Štete u poljoprivredi Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]