Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tovne svinje
  • 02.01.2021. 10:30

Proizvođačima tovnih svinja isplaćeno 6 milijuna kuna za očuvanje likvidnosti

Potporu je primilo 1.318 korisnika za sanaciju pretrpljenih gubitaka nastalih zbog trajnog poremećaja na tržištu uzrokovanog pandemijom bolesti Covid-19 i uslijed pojave afričke svinjske kuge.

Foto: Depositphotos/robert_g
  • 197
  • 26
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je posljednjeg dana 2020. godine, 6 milijuna kuna potpore male vrijednosti namijenjene proizvođačima tovnih svinja. 

Potpore su dobili oni koji su u razdoblju od 15. rujna do 15. prosinca 2020. u odobrene objekte za klanje papkara isporučili tovne svinje kategorije T1 i T2 evidentirane u sustavu razvrstavanja i označivanja na liniji klanja.

Primilo ju je 1.318 korisnika za sanaciju pretrpljenih gubitaka nastalih zbog trajnog poremećaja na tržištu uzrokovanog pandemijom bolesti Covid-19 i uslijed pojave afričke svinjske kuge u drugim državama članicama Europske unije, osiguranje njihove likvidnosti te nastavak proizvodnje.

Podsjećamo, za 14.000 OPG-ova na potresom pogođenom području odobrena je žurna isplata izravne potpore u iznosu od 35 milijuna kuna.

Kako su pojasnili iz Ministarstva poljoprivrede, s obzirom na razmjere katastrofalnih događaja i prirodnih nepogoda, prvenstveno potresa i poplava, na područjima Sisačko-moslavačke županije, Zagrebačke županije i grada Vrgorca, pokrenut je postupak prijevremene isplate proračunskog – hrvatskog dijela izravnih potpora za proizvodnu 2020. godinu.

OPG-ovima na pogođenom području žurna isplata izravne potpore

Uslijed posljedica koje je izazvala pandemija Covida, Agencija priprema i raniju isplatu potpora svim ostalim korisnicima.  


Tagovi

Tovne svinje Potpora Covid Afrička svinjska kuga


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]